Terhesség

Komoly kritikákat kapott az anya, aki lakbért fizettet a tíz év alatti gyerekeivel

A kilencéves Simonnak, a nyolcéves Jonah-nak és a hatéves Ashernek így akarja megtanítani a pénz értékét.
2024. Április 01.
pénz gyerek
Kép: Getty Images

Kapott hideget-meleget Samantha Bird, aki a tíz év alatti gyerekeivel lakbért fizettet. Azt mondja az anya, így akarja megtanítani nekik a pénzügyi tudatosságot, ami neki nem sikerült, ezért is adósodott el. Nem akarja, hogy gyerekei ugyanerre a sorsra jussanak, írja a ladbible.com.

A gyerekeknek fejenként heti hat dollár zsebpénzt kapnak, de házimunkákkal további bevételre tehetnek szert. A gyerekeknek minden héten fizetniük kell egy dollárt lakbérre, egyet rezsire, egyet pedig élelmiszerre. A gyerekeknek saját munkafüzetük van, hogy nyomon követhessék a bevételeiket és a kiadásaikat. Az anya minden héten egyszer leül a gyerekeivel, hogy átnézzék a pénzügyeiket.

„Több oka is van annak, hogy be kell szállniuk a kiadásokba. Szeretném, ha tudnák kezelni a kiadásaikat és hogy önkontrollt tudjanak gyakorolni pénzügyekben. A férjemmel súlyosan eladósodtunk. Évekbe telt, mire rendbe tettük a pénzügyi életünket, és kiástuk magunkat a gödörből. Nem szeretném, ha ez a gyerekeimmel előforduljon” – mondta az anya a TikTokon közzétett videójához érkezett kritikákra reagálva. „Nagyon sok szülő mondta már nekem, hogy ki fogja próbálni ezt ő is a gyerekeivel, vagy azt, hogy bárcsak a saját szüleik tanítottak volna meg nekik hasonló dolgokat” – tette hozzá Bird.

A család módszere sok kritikát kapott, elsősorban azért, mert sokan úgy gondolják, elveszik a szülők fiaik gyerekkorát így. Ugyanakkor voltak a módszernek lelkes hívei is.

@samanthabirdshiloh We increased the boys allowance to accommodate them paying “mock” bills. I want them to have a sense of responsibility and learn how to manage expenses in a safe environment now! #budgeting #finacialfreedom #parenting #kidstiktok #kidsoftiktok #kidspersonalfinance #financetiktok #moneytips #debtpayoff #debtfree #debtfreejourney #debtfreecommunity #investingforkids #investing #personalfinancetips #moneymindset #moneymanifestation ♬ original sound - Samantha Bird