Terhesség

Közel két hét különbséggel szülte meg ikreit egy nő

A 32 éves manchesteri tanársegéd az első szülés előtt 4 héttel tudta meg, hogy terhes. A stressznek tulajdonította a menstruációja elmaradását.
2019. Január 04.
Fotó: Worldwide Features/Barcroft Images

“Egészen hihetetlen volt, hogy terhes vagyok. Addig a pillanatig nem éreztem a kicsik mozgását. Az orvosok azt mondták, ez azért lehetett, mert a kicsik hanyatt feküdtek a gerincemnél” –  nyilatkozta a Dail Mail-nek az édesanya.

Vicky Green a 26. terhességi hetet töltötte, mikor beindult a szülés. Az orvosok minden igyekezetük ellenére nem tudták leállítani a folyamatot, így mindössze 680 grammal megszületett Presley. “Elképesztően kicsi volt, de már a kezdetektől fogva igazi kis harcos” – mesélt élményeiről az édesanya. Ám a szülés leállt, s mivel mindent rendben találtak a második babával az orvosok, a kismamát hazaküldték. “Elég különös helyzet volt – az egyik babám a kórházban, a másik pedig még a szívem alatt” – beszélt utólag érzéseiről Vicky.

Pár nappal később azonban elkapott egy fertőzést, s az orvosok 12 nappal az első baba megszületése után jobbnak látták császármetszéssel világra segíteni az 1 kiló 13 dekás tesót, Paisley-t. Mivel a kicsik koraszülöttek voltak, ezért bent tartották a kórházban őket, s csak 5 hónaposan mehettek haza.

A 12 nap egyébként csak a briteknél rekord, a legtöbb eltelt idő egy ikerpár születése között 87 nap, egy óra és 45 perc, amit 2012-ben állított fel egy 33 éves ír nő, Maria Jones-Elliot – írja a 24.hu.

Forrás: Anna Egészségközpont