Terhesség

“Mindenben partnerek vagyunk” – hálavideó a szülés utáni támogatásról

Egy anya őszinte videója arról, hogyan támogatta férje a szülés után.
2023. Június 14.
Kezek
Kép: Getty Images

Egy floridai anya Instagram-videóban mutatja be, hogy még a legintimebb pillanatokban is milyen támogatást kapott párjától.

A videón – amelyet itt nézhetsz meg –  Samvia Henry meglehetősen intim helyzetben látható, amint a vécén ül, alig néhány órával azután, hogy otthonában szült. Látható, ahogy Samvia férje, Antwan segít neki egy eldobható hálós alsóneműbe bújni, majd asszisztál a gátkörüli jégpakolás felhelyezéséhez. A videóhoz annyit írt: – Amikor épp megszülted a hetedik gyermekedet és a férjed 100 százalékban támogat.

Mindenben partnerek vagyunk – mondta Samvia a TODAY.com-nak.

A 32 éves Samvia-nak és a 39 éves Antwannak 6 közös gyermekük van: Antwan Jr. 11, Lea 10, Livie 7, Austin 5 éves, Laila 13 hónapos és Leia, aki május 30-án született. Samvia egy korábbi kapcsolatából van egy 15 éves lánya, Lisa.

Az édesanya a lapnak elmondta, hogy férje komoly utat tett meg első gyermekük születése óta. – A babát a kezében tartotta, de velem nem tudta, mit kezdjen. És ugyanez történt akkor is, amikor megszületett a második babánk. Ő egy csodálatos apa, de én úgy éreztem, hogy egyedül vagyok a negyedik trimeszterben.

Amikor Samvia terhes lett a harmadik gyermekükkel, őszinte beszélgetést folytatott Antwannal arról, hogyan tudna jobban gondoskodni róla a szülés utáni időszakban. Antwan bevallotta, hogy tanácstalan volt.

– Mire megszületett a hatodik baba, már pontosan tudja, mire van szükségem – mondta Samvia. – Ha látja, hogy a fürdőszobában küszködöm, megkérdezi, hogy miben segíthet.

– Recepteket keresett a neten, és a fagyasztóba tett dolgokat, amivel a gátseb kezelhető. Sőt, a vajúdásra is készült. A férje úgy gondolja, hogy a felesége megszüli a babát, ő pedig gondoskodik róla a vajúdás közben és utána is.

– Ez a poszt megríkatott. Bárcsak a töredékét is megkapnám ennek a támogatásnak most– írta valaki a videóhoz.

Egy másik kommentelő hozzátette: – Ez a bejegyzés annyira meghatott. A szülés utáni első napok annyira intenzívek, és ilyen támogatás nélkül nem is tudom, mit tettem volna. Elképesztő, amit a férjeink a cuki babaképek mögött és az álmatlan éjszakákon túl is tesznek, amíg a testünk alkalmazkodik.

forrás: today.com