Terhesség

Sérvvel diagnosztizáltak egy nőt egy romániai kórházban, a műtét közben vették észre, hogy terhes

Sérvműtét közben vették észre, hogy a nő gyermeket vár, és megindult nála a szülés.
2023. Augusztus 24.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Műtét közben jött rá a zsilvásárhelyi kórház orvosa, hogy nem sérve van a 35 éves nőnek, hanem várandós, és beindult a szülés folyamata. A Gorj megyei intézményben belső vizsgálat indult, a kórházat korábban már bírságolták meg orvosi műhiba miatt, írta az Adevărul portál alapján a Transtelex.

Mint írják, a Tismana városából érkezett nő hasi fájdalomra panaszkodott, az orvosok pedig bélsérvvel diagnosztizálták. A portál szerint utóbb kiderült, hogy a diagnózis helytelen volt. A páciens nem tudta, hogy kilencedik hónapos terhes, és erre az őt megvizsgáló orvosok sem jöttek rá.

A nőt anélkül vezették be a sebészeti műtőbe, hogy ultrahangos vizsgálatot végeztek volna rajta, írja a portál az Antena3 hírcsatorna alapján.

A sebész az érzéstelenítés és a sérvműtét elkezdése után jött rá, hogy a páciens várandós, a fájdalmait pedig a szülés beindulása okozta. Ekkor értesítettek egy szakorvost, aki császármetszést végzett a nőnél. Kislánya 3200 grammal jött világra.

A Zsilvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház belső vizsgálatot indított az ügyben. Közlésük szerint a 35 éves pácienst jelenleg az intenzív osztályon kezelik, állapota, akárcsak az újszülött kislányáé, stabil.