Terhesség

Taxiban szült egy anyuka, aztán benyújtották neki a számlát a takarításról

Ebben a sztoriban nemcsak a szülés helyszíne a meglepő, hanem az is, ami a baba érkezése után történt.
2022. December 20.
Taxik sorakoznak a reptéren

A kismama, akit Farah-nak hívnak, egy rutinvizsgálatra tartott a kórházba, s hogy gyorsabban célba érjen, úgy döntött, hogy taxit hív. Nem utazott sokat a sárga autóban, amikor hirtelen elfolyt a magzatvize és viharos gyorsasággal világra is hozta a kislányát, aki a Naia nevet kapta.

Amikor a nő jelezte a sofőrnek, hogy nem várt fordulattal állnak szemben, a taxis azonnal felhívta a kórházat, hogy segítséget kérjen, ám az események annyira felgyorsultak, hogy a baba végül a kocsiban született meg

Pár nap múlva érkezett a meglepetés

Farah a világhálón adott hangot felháborodásának, amiért a taxitársaságtól néhány nap elteltével nem egy gratuláló üzenetet és virágcsokrot, hanem az autó takarításáról és a kiegyenlítésre váró fuvardíjról kapott számlát, a rajta szereplő összeg pedig több mint 50 ezer forintra rúgott.

„Tisztában vagyok vele, hogy kellemetlenséget okoztam a gyors szüléssel a taxisnak, de arcátlanságnak érzem, hogy emiatt fizetnem is kell. Komolyan mondom, soha, sehonnan nem kaptam még ilyen villámgyorsan fizetési felszólítást!” – háborgott az újdonsült anyuka.

„Gondolhatnák, hogy az egész számomra is szürreális élmény volt: annyira gyorsan történt minden, hogy még félni sem volt időm!” – tette hozzá Farah, aki az újszülöttet jobb híján a kabátjába bugyolálta és úgy adta át a csecsemősnővéreknek, akik szerencsére mindent a legnagyobb rendben találtak nála.

Kiakadtak a kommentelők

Hogy pontosan kire, az egészen meglepő: többen adtak igazat a taxisnak, mint az anyukának, aki abban bízott, hogy megerősítést kap az internet népétől. „Sok rosszat tudnék mesélni a taxisokról, de most szerintem nekik van igazuk. Az anyukának inkább szégyellnie kellene magát, hogy nem magától jutott eszébe jelentkezni, és még azelőtt kifizetni a költségeket, hogy a taxitársaság kereste volna meg őt” – írta az egyik hangadó. „Szerintem inkább örüljön, hogy a taxis nem számolt fel még gyerekjegyet is az útra!” – poénkodott egy másik. 

Akik védelmükbe vették az anyukát, azt írták, elegánsabb lett volna a taxis cégtől egy apró ajándékot küldeni a kismamának, aki biztos megosztotta volna azt is a neten, nagy reklámot csinálva nekik. Ezzel a húzással inkább azt érték el, hogy lejárassák magukat. „Ötven évvel ezelőtt az én anyukám is majdnem így járt, de a taxis végül beért vele (és velem) a kórházba. Annyira meghatódott a sofőr a születésemtől, hogy este még koccintottak is a kollégáival az egészségemre. Sajnálom, hogy ma már nem ilyen emberek dolgoznak ebben a szakmában” – morfondírozott egy másik kommentelő.  

Forrás: Via, Fotó: Getty Images