Trend

Miben vigyem haza a babát a kórházból?

A kórházi táskát úgy csomagold, hogy a baba első ruhái is helyet kapjanak benne. De mégis miben vidd haza a picit a kórházból?
2022. Október 03.
újszülött baba ruha
Miben vigyük haza a babát a kórházból?

Sok baba számára a ”kórházból hazaérkezős” ruha az első ”igazi” babaruha, amit felvesznek. Valószínűleg rengeteg kép is készül ezekről a csodálatos pillanatokról, amikor végre a pici is otthon lehet. Ezért igényelhet egy kis átgondolást, hogy mégis miben menjen haza a kisbabátok. (De természetesen a baba hazahozatala a kórházból mindenképpen örömteli esemény, bármilyen ruhácskát viseljen is.)

Azonban van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor a baba első szettjét tervezed. A kényelem, a praktikum és az időjárás szempontjából a következők a legfontosabb szempontok.

A legtöbb baba – akár csak 10 perces, akár hosszabb út áll előtte –, autóval érkezik haza a kórházból, és autósülésben utazik. Ezért szem előtt kell tartani a kényelmet, a biztonságot és az időjárást is.

Az időjárást tekintve, az aktuális évszaknak megfelelően gondoskodni kell arról, hogy ha hideg van, kellően meleg legyen a ruhája – az újszülött baba még nem tudja megfelelően szabályozni a testhőmérsékletét –, ha pedig melegebb a hőmérséklet, ügyelni kell arra, hogy ne melegedjen túl. A legtöbb újszülött számára jó választás lehet egy rugdalózó vagy kezeslábas, illetve egy összeillő, hosszú ujjú és hosszú szárú szett, mellé egy sapka, kesztyű, és egy zokni, ha nincs talpa a nadrágnak.

Ugyan a hazautazáson van a fókusz, de a babát olyan ruhába célszerű öltöztetni, ami hazaérkezés után is megkönnyíti a dolgodat. Gondolj arra, hogy könnyen le lehessen venni, vissza lehessen rá adni a ruhát, ha pelenkacserére kerülne sor, és esetleg nyűgös a kisbaba.

Vigyél magaddal két különböző méretű szettet, arra az esetre, ha a baba nagyobb.

A ruha anyagát tekintve válassz valamilyen puha, természetesen anyagot, mint például a pamut.

A body mellé érdemes egy vékony leggingset, kisnadrágot adni a picire, hiszen be lesz csatolva az autósülésbe. A hosszú ujjú és hosszú szárú, a bodyhoz hasonlóan csatos, illetve cipzáras vékony kezeslábas elegendő fedést biztosíthat, hogy óvja a babát, és közben könnyen le tudod venni róla, amikor cserélni kell a pelenkáját.

A praktikus szempontok után néhány szett inspirációnak:

Három-, négy-, akár ötrészes szettek

Hidegebb időre

Aranyos feliratos darabokat is építhetsz a szettbe

Felhasznált forrás: baby-chick.com

Nyitókép forrása: Getty Images

Forrás: Gyerekszoba.hu