Trend

Mesekaraktereknek formázza meg az ételeit ez a művész

Állatokat, meseszereplőket és ismert embereket is megformáz az ételekből.
2023. Október 16.
(Fotó: Videórészlet - Good Morning America)

A Good Morning America osztott meg egy videót a New Yorkban élő Harley Langberg-ről, aki ehető műalkotásokat szokott készíteni: többek között Disney-karaktereket, állatokat, ismert személyeket.

A férfi elmondta a portálnak, hogy kilenc éve részt vett egy kiállításon, ahol ételművészeti fotókat mutattak be, és próbálta kitalálni, vajon milyen alapanyagokból készülhettek az egyes képek. Ezután ő is megpróbálkozott egy saját alkotással, Banksy egy művének másolatával, majd ezt követően még több saját ételművet készített.

Szokott megformálni állatokat, készít portrékat, ünnepi alkotásokat, és kedvelt animációs mese karaktereket. A videóban például látjuk többek között a Coco egy szereplőjét, Mufasat Az oroszlánkirályból, az A kis hableány Ursulaját, a Hé, Arnold! címszereplőjének jóbarátját, Geraldot, vagy éppen Spongyabobot.

 

Az étel-alkotások elkészítése átlagosan 1,5-2 órát vesz igénybe, és vagy teljes egészében elfogyasztásra kerülnek, vagy egyes alkotóelemeit Langberg még felhasználja a következő műhöz. Az ételművész elárulta azt is, hogy jövőbeli tervei között van egy könyv elkészítése, amiben például illusztrációként használná a képeit.