Trend

Több mint 740 millió forintnyi összegért kelt el egy Harry Potter-illusztráció

A kép az eddigi legmagasabb összegért elkelt Harry Potter relikvia.
2024. Június 27.

Egy eredeti akvarell illusztráció lett az eddig legértékesebb eladott Harry Potter relikvia. A BBC szerint a 1,9 millió dollárt (ez nagyjából 706 millió forintnak felel meg) ért el egy árverésen az Egyesült Államokban.

Az alkotás a Harry Potter és a bölcsek köve első kiadásához készült, és több mint háromszorosáért kelt el, mint arra számítottak.

„Ez tényleg az első megjelenítése Harry-nek és a varázsvilágnak” – idézi a portál Kalika Sands-et a Sotheby’s aukciósháztól.

Az illusztrációt 1997-ben Thomas Taylor készítette, aki akkor huszonhárom éves volt. Az ikonikus képen Harry Potter a Roxfort Expressz mellett állva látható. A rajzot két nap alatt készítette el az alkotója.

Taylor volt az egyike azoknak, akik először olvashatták el az eredeti Harry Potter és a bölcsek köve kéziratot. 1996-ban a férfi egy Cambridge-i gyerekkönyveket árusító boltban dolgozott, innen kapott ötletet ahhoz, hogy alkotásait kiadóknak küldje el, köztük a Bloomsbury-nek, akiktől megkapta a Harry Potter illusztrációs munkát.

Az illusztrációról az aukciós ház Instagram-oldalán egy videót is megosztottak: