A C-vitamin mindig fontos a szervezetünk számára, nem csupán az őszi-téli időszakban. A zöldségek és a gyümölcsök nagyszerű C-vitamin-források – utóbbiak közül a következőkben például sok C-vitamin található.
Kivi. A savanykásan édes, lédús kivi rostban gazdag gyümölcs, de számos mikrotápanyagot is tartalmaz – köztük C-vitamint is. Egy közepes kiviben nagyjából 64 mg található belőle.
Eper. A nyár egyik legkedveltebb gyümölcse az eper, amit nem csak az íze miatt érdemes fogyasztani. Mindössze fél bögrényi adagban nagyjából 49 mg C-vitamin található.
Sárgadinnye. A szintén lédús sárgadinnye amellett, hogy nagyon finom, tápanyagokban gazdag. C-vitaminból például egy bögrényiben nagyjából 58 mg található.
Grépfrút. A kesernyés, remek szomjoltó grépfrútban is sok C-vitamin található. Egy grépfrútban nagyjából 78 mg van belőle.
Ananász. A népszerű trópusi gyümölcs is igencsak rostdús, emellett vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Tartalmaz B6-vitamint, magnéziumot, vasat és kalciumot, és egy bögrényiben nagyjából 79 mg C-vitamin található.
Narancs. Más citrusfélékhez hasonlóan a narancs is jó C-vitamin forrás. Egy közepes narancsban 70 mg is található.
Cseresznye. A szintén kedvelt nyári gyümölcsünk, a cseresznye is tartalmaz C-vitamint: egy bögrényi kimagozott cseresznyében 15 mg van ebből a vitaminból.
Alma. Az almát is érdemes a gyümölcssalátához, natúr joghurthoz, müzlihez adni, hogy ezzel is növeljük a rost- és a C-vitamin bevitelünket. Egy közepes almában nagyjából 8 mg C-vitamin van.
(Forrás: RealSimple)