Kamasz

Ezért vacsoráznak már koradélután az influenszer anyák gyerekei

Vacsorát adni a gyereknek a délután közepén? Ki hallott már ilyet? A TikTokon egyre többen, és esküsznek rá!
2024. Szeptember 05.

Az influenszer anyukák új divatja, hogy délután 3 és 5 óra között tálalják a vacsorát a gyerekeikenk, amivel elmondásuk szerint két fontos céljuk van. Az egyik, hogyy ne nassolják végig a délutánt, a másik pedig, hogy a lehető legkevesebb ételt pazarolják.

Ezért vacsoráznak már koradélután az influenszer anyák gyerekei

Még nevet is kapott ez az újdonsült trend, úgy hívják, az előre hozott vacsora. És hogy miért kerül az asztalra egyre korábban a nap utolsó főétkezése? Azt lelkesen ki is fejtik!

Azoknál, akik bevezetik ezt a szokatlan módszert, a gyerekek már 15 és 17 óra között asztalhoz ülnek, ám az uzsonna helyett máris a vacsorát találják az asztalon. 

Az előre hozott vacsora egyik nagymestere Annie Connor, aki a TikTokon mutatta meg, miért vacsiznák már délután 3-kor a gyerekei. „Ebben az időben már mindannyian megéheznek ebéd után, én pedig azt kérdeztem magamtól, miért ne vacsorázhatnának meg délután? Később, ha újra enni szeretnének, már csak valamilyen egészséges snacket kapnak, nem pedig tápláló fogásokat” – fejtette ki Annie.

Az édesanya nagyobb gyerekei ilyenkor még iskolában vannak, így ők 16 óra körül vacsoráznak, Annievel együtt. Nem rejti véka alá, hogy azért is vezette be ezt a szokást otthon, mert 

Így a gyerekek hamarabb lefekszenek esténként, nekem pedig jut időm edzeni, rendbe tenni a lakást, majd emberi időben elaludni.

Ezeket a szabályokat tartják be az előre hozott vacsora követői:

  • Amikor a gyerekek megéheznek ebéd után, nem nassolnivalót, hanem vacsorát kapnak
  • Nincs semmilyen snack ebéd után, ami elveszi a kisebbek étvágyát a vacsorától, ami emiatt gyakran landolt korábban a szemetesben
  • Már délelőtt vagy ebédszünetben elkészítik a vacsorát, így később nem kell kapkodni és nyugalmasabban telnek az esték
  • Ha később ismét megéheznek, kapnak egy kis nyers zöldséget vagy gyümölcsöt, de édességet semmiképp
  • A vacsora mellett a többi esti szokás is előre hozható: a fürdés náluk így 18 órára kerül, ami az elalvás idejét is jóval előbbre hozza

Nyitókép: TikTok pillanatkép