Család

73 évnek kellett eltelnie, hogy megtalálják a cukorkával elcsalt kisfiút

Hatéves volt, amikor elrabolták, több mint hetven évvel később unokahúga talált rá.
2024. Szeptember 24.
kezek

Kép: Getty Images

1951. február 21-én a kaliforniai West Oakland parkjából egy nő elcsalt egy akkor hatéves kifiút, Luis Armando Albinot. Cukorkát ígért neki. A kisfiú a testvérével játszott a parkban, aki később a rendőröknek elmondta, hogy egy öccsét, egy fejkendős nő vitte el. A rendőrök az FBI-t is bevonták a keresésbe, de nem jártak sikerrel és egy idő után nem folytatták a kutatást. Később kiderült, hogy a fiút a nyugati partól, a keleti partra vitték, ahol egy házaspár saját gyermekeként nevelte fel.

Több mint hetven évig a családja semmit nem tudott róla. Édesanyja egész életében úgy gondolta, hogy a fia él és reménykedett abban, hogy egyszer megtalálják. Sajnos ez nem történt meg, az anya 92 éves korában 2005-ben hunyt el.

A fiú unokahúga 2020-ban elvégzett egy otthoni DNS-tesztet kíváncsiságból, ami 22 százalékos egyezést mutatott egy addig számára ismeretlen férfival. A nő megpróbálta felvenni a férfival a kapcsolatot, de ő eleinte elzárkózott ettől. Végül a rendőrséghez fordult, akik újra nyitották az aktát és végül a DNS-teszt igazolta, a férfi nem más, mint a hetven évvel ezelőtt eltűnt Luis. Luis bátyja, aki annak idején öccsével játszott a parkban, nem sokkal a találkozásuk után hunyt el.

Luis tűzoltóként dolgozott és két alkalommal is szolgált Vietnamban. Időközben apa és nagyapa lett.

(The Sun, The Guardian)