A babának a hozzátáplálás elején néhány összetevőből kell finom ételeket készítened – ha már elfogyott a kreativitásod, jól jöhet a következő recept! Az édesburgonyát a hozzátáplálásban már 6 hónapos kortól adhatod a picinek, míg a cukkinit a 7-8. hónap környékén ajánlott bevezetned az étrendbe. Kevés kivétellel a húsok is a menüre kerülhetnek már fél éves kortól, ezért a lazaccal is bátran kísérletezhetsz!
Lazacos cukkinis édesburgonyás püré
Hozzávalók 3 adaghoz
- 100 g lazac filé
- 185 g édesburgonya
- 90 g cukkini
Elkészítés
- A püré elkészítéséhez használj pároló funkciós turmixgépet. Ha sima turmixod van, akkor a párolandó alapanyagokat az előkészítés után párold meg.
- Mosd és hámozd meg a cukkinit és az édesburgonyát. A lazacról távolíts el minden bőrt, és ha találsz szálkát, azt is. A zöldségeket és a halat vágd fel 1 cm-es kockákra.
- Vedd le a turmixedény fedelét, majd tedd bele a hozzávalókat úgy, hogy a párolós oldala legyen alul, és tedd vissza rá a fedőt.
- Vedd le a víztartály tetejét, és töltsd meg vízzel a 10/15 perc-es szintig (160 ml).
- Szereld össze a gépet, majd állítsd 15 perces párolásra, és miután lejárt, állítsd vissza a kapcsolót az “OFF? állapotra.
- Vedd le a turmixedényt, majd fordítsd fejre, a turmixolós oldalára, így tedd vissza a gépre.
- Pürésítsd a párolt alapanyagokat 2-3 alkalommal 15 másodpercig.
Kapcsolódó írásaink: