Család

7 finom süti és desszert, ízletes nyári gyümölcsökkel

A nyáron szezonális gyümölcsökből ínycsiklandozó desszerteket is készíthetsz – ehhez ajánlunk most hét receptet.
2025. Június 21.
nyári gyümölcsök kosárban

(Kép forrása: Getty Images)

Nyáron számos finom gyümölcs szezonális: köztük bogyósok, mint a málna vagy az eper, barackfélék, cseresznye és meggy is. Ezekből készülhet gyümölcssaláta, kerülhetnek hideg gyümölcslevesbe, turmixba, smoothieba, és a reggeli zabkása vagy joghurttal összekevert granola tetjére is – vagy egy ráérős hétvégi palacsintára. Emellett a friss és lédús gyümölcsökből sütemények is készülhetnek: most a Nosalty recepttárából ajánlunk ehhez hét receptet.

Ha gyorsan készítenél valamilyen desszertet

Ez az ízletes desszert valóban habkönnyű édesség. A tejszínes túrókrémhez remekül passzol a málna, amit ebben a receptben citromlé tesz még frissítőbbé. A gyümölcs nagyobb részéből egy püré készül, amit a krémmel kell poharakba rétegezni, végül málnával és mandulával díszíteni, ahogy az alábbi receptben találod.

Tovább a receptre: Egyszerű málnás túróhab

Egy különleges epres szelet

Most nem egy eperkrémes sütit ajánlunk, hanem egy különleges tojásfehérjés-epres töltelékeset. A tészta sem a leggyakoribb elkészítési módon kerül a töltelék tetejére, hiszen ráreszelve egy ropogós-morzsás réteg lesz a habos töltelék tetején. Érdemes kipróbáli!

Tovább a receptre: Habos epres szelet

Aranysárga pite sárgabarackkal

Az egyik legjobb pitetöltelék nyáron a friss, édes sárgabarack! Ez a felezett barackos recept ráadásul egészen gyors, egy órán belül elkészíthető – csak győzze kivárni a család, amíg kihűl. A fahéj nemcsak az almáspite fűszere, a barackos sütit is megéri fahéjas porcukorral megszórni!

Tovább a receptre: Sárgabarackos pite

Egy légies tejpite cseresznyével

Eredetileg egy könnyű francia desszert a clafoutis, vagyis a tejpite, aminek a tésztájába – ahogy a név is mutatja – tej és tejszín is kerül. A tészta egy kicsit egy sűrűbb palacsintatésztához hasonlít, és hagyományosan bogyós gyümölcsök kerülnek bele. Az alábbi receptben egy gyorsan és könnyen elkészíthető cseresznyés változatot találsz: a kimagozott gyümölcs kerül a tortaformába, arra pedig a tészta, és mehet is a sütőbe!

Tovább a receptre: Cseresznyés clafoutis

 

Egy csodaszép színű tiramisu

A hagyományos tiramisu mellett a gyümölcsös változatok is népszerű édességek: mint egy finom téli narancsos-csokis, nyáron pedig valamilyen bogyós gyümölcsös, például epres. A következő receptben a mascarpone mellett fehércsoki is kerül a krémbe – és persze eper is, így lesz nagyon gusztusos rózsaszín desszert belőle.

Tovább a receptre: Epermisu

Nagyon egyszerű barackos kevert

Az egyik tökéletes páros desszertben a túró és a barack. Ebben a receptben egy egyszerű kevert tészta közé kerül egy vaníliás-túrós réteg és sárgabarack gerezdek. Egy gyors vendégváró desszertnek is remek!

Tovább a receptre: Lusta barackos-túrós süti

Az igazi nyári klasszikus meggyes

Meggyes kevert, meggyes pite, potyogtatós meggyes – sokféle néven ismerjük ezt a klasszikus sütit, amit a friss, nyári fanyar-édes meggy tesz tökéletessé! A következő recept nagyon gyorsan elkészíthető, egy könnyű kevert tésztát kell csinálnod hozzá, amire – miután a tepsibe került – mehet is a magozott meggy. Természetesen más gyümölccsel is készülhet.

Tovább a receptre: Meggyes kevert süti