Terhesség

Narancsos káposztasaláta

A savanyú káposzta az egyik legmegbízhatóbb C-vitamin forrásunk a téli hónapokban.
2007. Szeptember 06.

Ha nyersen fogyasztjuk, és nem a szokásos székely- vagy töltött káposztának elkészítve, jóval több fontos tápanyagot juttatunk szervezetünknek alacsonyabb energiabevitel mellett. Kívánhatunk-e ennél többet?! Így készül ez a finom, ropogós, jóízű saláta: hámozzunk meg és vágjunk kisebb darabokra egy narancsot.

Vágjuk le egy édesköménygumó negyedét, és szeleteljük vékony csíkokra. (Ez a hozzávaló ellensúlyozza a káposzta puffasztó hatását.) Pirítsunk meg kis serpenyőben egy maréknyi diót, majd reszeljünk le egy kisebb sárgarépát. Keverjünk az eddig felsorolt hozzávalókhoz tíz deka, kis darabokra vágott savanyú káposztát.

Facsarjuk ki egy másik narancs levét, locsoljuk meg vele a salátát, majd öntsünk rá két teáskanál mustármagolajat (vagy olívaolajat). Keverjük össze, hintsük meg egy kávéskanálnyi szurokfűvel.

Tipp: Terhességi cukorbetegségben szenvedő kismamáknak különösen ajánlott, vitamindús, alacsony szénhidráttartalmú, magas élelmirost-tartalma miatt mégis laktató étel.

Ezeket is olvasd el:

  • Verd vissza a támadást!
  • Tippek az egészséges táplálkozáshoz ősszel, télen
  • Tavaszi vitamingondok
  • Harcolj a kert kincseivel a megfázás ellen!
  • Forrás: Kismama magazin