A Nosalty recepttárának köszönhetően mutatunk most nektek három fánkreceptet, amiket érdemes otthon elkészíteni a farsangi időszakban. Ha éppen tejmentes receptet kerestek, még egy ilyet is találtok itt!
Baracklekvárral töltött szalagos fánk
Hozzávalók:
- 250 ml tej
- 70 g cukor
- 8 g vaníliás cukor
- 5 g só
- 2 db tojás
- 16 g friss élesztő
- 1 citromból nyert citromhéj
- 450 g kenyérliszt (bl80)
- 70 g vaj
- 1000 ml napraforgó olaj
- 1 bögre porcukor
- 300 g sárgabaracklekvár
Elkészítés:
- Egy keverőtálba öntsük bele a langyos tejet (20-24°C). Adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót és a tojásokat. Morzsoljuk bele az élesztőt, és reszeljük bele a citromhéjat.
- Kavarjuk össze alaposan, ezután adjuk hozzá a finomlisztet, és dagasszuk 6-10 percig.
- Amikor a tésztánk megfelelően ki lett dagasztva, adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat is, majd dolgozzuk ki tovább, amíg szép sima lesz a felülete.
- Szedjük ki a tésztát, formázzuk meg kissé, majd tegyük át egy enyhén kilisztezett kelesztőtálba. Takarjuk le fóliával, és hagyjuk fél órát kelni.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását a Nosalty oldalán találod, ITT, egy videóval együtt, ami segít benne.
Túrófánk egyszerűen
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 5 ek cukor
- 1 tk só
- 12 g sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 500 g tehéntúró
- 3 db tojás
- 2 citromból nyert citromhéj
- 1 narancsból nyert narancshéj
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- Egy keverőtálba öntsük bele a szárazanyagokat, a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót. Keverjük össze, majd adjuk hozzá az áttört túrót, a tojást, végül reszeljük bele a citrom- és narancs héját. Alaposan dolgozzuk össze, majd hűtőben legalább fél órát pihentessük.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását a Nosalty oldalán találod, ITT, egy videóval együtt, ami segít benne.
Mini vegán fánkgolyók
Hozzávalók:
- 275 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 50 g nádcukor
- 1 csipet só
- 2 ek napraforgó olaj
- 125 ml mandulatej
- 50 g margarin
- 6 dl napraforgó olaj
Elkészítés:
- Az átszitált lisztet, a sütőport, a nádcukrot és a sót egy nagyobb tálba kimérjük. Összekeverjük, és a közepébe az öklünkkel krátert vájunk.
- Egy kisebb lábosban összemelegítjük a mandulatejet, a margarint és 2 evőkanál napraforgóolajat. A lisztes keverék kráterébe öntjük az egészet, és először villa, majd a kezünk segítségével lágy tésztává gyúrjuk.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását és egy málnaszósz hozzávalóit és receptjét a Nosalty oldalán találod, ITT, egy videóval együtt, ami segít benne.