Az Agrároldal alapján osztotta meg a Sokszínű Vidék egy gyorsan elkészíthető mandarinlekvár receptjét, amit ahogy írják, egy óra alatt el lehet készíteni.
A lekvárt fogyaszthatjuk piritóssal, palacsintában, vagy akár süteményekhez is használhatjuk.
Hozzávalók egy közepes üveg lekvárhoz
- 240 g mandarin – ez a megtisztított gyümölcs mennyisége
- 150 g cukor
- 150 g mandarin kezeletlen héja
Elkészítés
- A mandarinokat alaposan mosd meg, majd vágd félbe és facsard ki a levüket.
- A mandarinok kezeletlen héját tedd fel főni egy nagy lábas vízben.
- Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak – ezt lehet például egy kisebb méretű tányérral biztosítani, de egy fedő is jó alternatíva lehet az oldal szerint. A héjakat 20 percig kell főzni, majd leszűrni és öblíteni.
- Ezután a héjak belsejéből kapard ki egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vágd vékony csíkokra.
- A mandarinok kifacsart levét tedd fel főni a cukorral és az apróra vágott héjjal.
- Főzd alacsony lángon 25 percig, majd tedd sterilizált üvegbe, és hagyd a pulton kihűlni.