Egy indulatoktól túlfűtött TikTok-posztban fejtette ki a pincérként dolgozó Moe, miért nem fogad el állásajánlatot soha az olyan gyerekbarát éttermektől, ahol a kisebbek ingyen ehetnek.
Mint mondja, ez a családok számára óriási vonzerő, hiszen nekik nagyon kifizetődő, ellentétben a személyzettel. Kifejtette, hogy ezeken a helyeken szinte mindig hatalmas a fennforgás, ami nagyban megnehezíti, hogy jól végezzék a munkájukat.
Rengeteg munka, kevés pénz
„Biztos, hogy nem teszem be többet a lábamat ilyen helyekre, mert a gyerekeknek kínált ingyen étel egy olyan ügyfélkört vonz leginkább, amelyik sosem bánik bőkezűen a borravalóval” – ugrasztotta ki a nyulat a bokorból, hozzátéve, hogy Amerikában, ahol ő dolgozik, a felszolgálók fizetésének egy jelentős részét épp a borravaló teszi ki, ezért számukra egyáltalán nem elhanyagolható szempont, mennyire nagylelkű egy-egy vendég.
„Ha netán mégis adnak borravalót, mindig a számlájuk végösszegét veszik alapul, figyelmen kívül hagyva, hogy a gyerekeik ingyen fogyasztottak. Én azt gondolom, hogy az lenne részükről a korrekt, ha nem a kedvezményes árhoz viszonyítanák a borravaló mértékét. Attól, hogy ők olcsóbban esznek, mi, felszolgálók semmivel sem dolgozunk kevesebbet, sőt!” – indokolta felháborodását.
A pincérlány úgy véli, hogy a családbarát éttermekben nem ritka, hogy dupla annyi feladatot látnak el, mint egy „sima étteremben” vagy akár egy gyerekmentes helyen. Amellett, hogy sokszor macerás a rendelésfelvétel, sokkal többet is kell utánuk pakolni és takarítani.
Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via