Ha esetleg allergiás lennél a mogyoróra, a recept nagyon jól működik napraforgómag vajjal vagy a szójatej vajjal is. Ha esetleg nem tudsz beszerezni barna rizs szirupot, nyugodtan használj mézet vagy más ragadós dolgot. Ebben az esetben azonban mindenképpen növeld a mennyiséget kb. 1-2 evőkanálra.
Hozzávalók
- 1 csésze liszt
- 1/2 csésze nyers zabkorpa
- 1/8 teáskanál tengeri só
- 1/2 csésze vaj
- 1/4 csésze juharszirup
- 1/4 csésze csokoládé morzsalék, többféle
Elkészítés
- Egy tálcát fedj be sütőpapírral és tedd félre.
- Egy nagy keverőedénybe öntsd össze a lisztet, a zabkorpát és a tengeri sót, és jól keverd össze.
- Egy kis edényben elegyítsd a vajat és a folyékony édesítőszert (például mézet), pár percre rakd be a mikróba, amíg összeolvad.
- Ezután öntsd a folyékony keveréket a zabkeverékbe, és jól keverd össze. Ha a tészta túlságosan porhanyós, adj hozzá tejet, egyszerre csak egy evőkanállal, amíg vastag tésztát nem kapsz. Ha a keverék túl nedves, adj hozzá több zablisztet.
- Formázd kis golyókká és nyomd őket keksz formájúvá.
- Ha megvagy, nyomkodd bele a csoki darabkákat, minél színesebbek, annál jobbak!
- Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjenek és már kész is vagy!
További sütemény receptek: