Gyerek

Zabos keksz sütés nélkül – recept

Ezek a sütés nélküli sütemények igazán egyszerűen elkészíthetőek, az alapot zablisztből, mogyoróvajból, barna rizsszirupból és egy kis tejből kell összeállítani. Aztán jön a szórakoztató rész - a csoki szórás!
2017. December 15.
Gyors és fincsi sütés nélküli süti

Ha esetleg allergiás lennél a mogyoróra, a recept nagyon jól működik napraforgómag vajjal vagy a szójatej vajjal is. Ha esetleg nem tudsz beszerezni barna rizs szirupot, nyugodtan használj mézet vagy más ragadós dolgot. Ebben az esetben azonban mindenképpen növeld a mennyiséget kb. 1-2 evőkanálra.

Hozzávalók

  • 1 csésze liszt
  • 1/2 csésze nyers zabkorpa
  • 1/8 teáskanál tengeri só
  • 1/2 csésze vaj
  • 1/4 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze csokoládé morzsalék, többféle

Elkészítés

  1. Egy tálcát fedj be sütőpapírral és tedd félre. 
  2. Egy nagy keverőedénybe öntsd össze a lisztet, a zabkorpát és a tengeri sót, és jól keverd össze.
  3. Egy kis edényben elegyítsd a vajat és a folyékony édesítőszert (például mézet), pár percre rakd be a mikróba, amíg összeolvad. 
  4. Ezután öntsd a folyékony keveréket a zabkeverékbe, és jól keverd össze. Ha a tészta túlságosan porhanyós, adj hozzá tejet, egyszerre csak egy evőkanállal, amíg vastag tésztát nem kapsz. Ha a keverék túl nedves, adj hozzá több zablisztet.
  5. Formázd kis golyókká és nyomd őket keksz formájúvá.
  6. Ha megvagy, nyomkodd bele a csoki darabkákat, minél színesebbek, annál jobbak!
  7. Tedd a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megkeményedjenek és már kész is vagy!

További sütemény receptek: