Ha pedig összeesnek, akkor hamar kesernyéssé is válhatnak. Ennek elkerülésére ad tanácsot a Maradék nélkül Facebook posztjában.
Elsőként azt javasolják, hogy a vásárlást követően mihamarabb fogyasszuk el a salátát. Ha ez nem megy, akkor:
- A fejes salátát 1-2 cm mélységig állítsuk vízbe és tegyük a hűtőbe, így akár 4-5 napig is friss maradhat.
- Ha nem feje salátát vettünk, akkor kerüljük el a nedvességet. Helyezzük a leveleket egy tároló edénybe, tegyünk közéjük papírtörlőt, amely a nedvességet felszívja. A salátaleveleket érdemes közvetlenül csak felhasználás előtt megmosni.
- Ha megfonnyadtak a saláta levelei, az egész fejet levelekkel lefelé állítsuk egy nagy tál jeges vízbe pár percre. Ezután lehetőleg már ne tároljuk a salátát, hanem együk meg gyorsan, írja a Maradék nélkül.