Senki nem szeret nyáron egész nap a konyhában állni és az ötletekből is könnyen kifogyhatunk. A kenyéren és a krumplin túl is van olyan étel, amit a gyerekek is szeretnek és még egészséges is. Hoztunk most három receptet.
Tésztasaláta
Nagyon sokféle elkészítési módja van és szinte bármilyen alapanyag mehet bele. Most egy majonézes változatot hoztunk.
Hozzávalók:
- 25 dkg tészta
- 1 ek. olívaolaj
- 1 db kaliforniai paprika
- 20 dkg koktélparadicsom
- 20 dkg csirkemellsonka
- 15 dkg sajt
- fél csokor petrezselyem
- majonéz
- 15 dkg tejföl
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki ha kihűlt, keverjük össze az olívaolajjal.
A paprikát, a koktélparadicsomot, a sajtot, csirkemellsonkát vágjuk kis kockákra, a petrezselymet finomra.
Keverjük össze egy tálban a majonézt és a tejfölt. A legfinomabb, ha házi majonézt készítünk.
Forgassuk össze a hozzávalókat és tegyük be a hűtőbe minimum egy órára.
Tortillatekercs
Hasonlóan a tésztasalátához mehet bele bármi. Mi most a Nosalty recepttárából hoztunk nektek egy tojásos verziót.
Hozzávalók:
- 1 db tortilla lap (kb 20 cm átmérőjű)
- 3 db tojás
- fél csokor petrezselyem
- 2 közepes db újhagyma
- só ízlés szerint
Az elkészítés 10 percet vesz igénybe, a pontos menetét ITT találod.
Tarator
Finom, hideg és 10 perc alatt kész a bolgár uborkaleves.
Hozzávalók:
- 5 dl joghurt, ha lehet sűrűbb típus
- 1-2 kígyóuborka, mérettől függően
- 2-3 gerezd fokhagyma
- fél csokor kapor
- egy marék apróra tört dió
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Reszeljük le a meghámozott uborkát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a kaprot, a sót, borsot. Keverjük simára a joghurtot, öntsük az uborkára, adjunk hozzá olívaolajat, majd annyi vizet, hogy a keverék megfelelő állagú legyen. Tegyük a hűtőbe. Tálaláskor szórjuk meg dióval és pár csepp olívaolajjal.