Baba

22 hiba, amit az első gyermekes anyák elkövetnek

Első gyermekes anyának lenni nem könnyű. Mert hiába vannak kész terveid, mit hogyan fogsz csinálni a kisbabáddal, a gyakorlat sokszor váratlan helyzeteket teremt.
2017. Április 05.

Lesznek hibák, amiket te is elkövetsz majd a babáddal

“A barátnőm hamarosan szülni fog, ezért a múltkor átjött hozzánk, amikor a kisbabámat fürdettem, hogy kérdezzen pár dolgot” – kezdi egy édesanya a blogs.babycenter.com-on.

“Akkor jöttem rá, hogy az első napokban mennyi hibát követtem el a kisbabámmal. Egy egész listám van arról, miket rontottam el” – meséli. Hogyan változik meg a perspektíva néhány év és néhány átaludt éjszaka után? Tanulj az édesanya hibáiból! De van egy rossz hírünk, akár akarod, akár nem, ezekből valószínűleg te is el fogsz követni néhányat!

1. Pelenka nélkül hagyjátok el a házat. Van egy barátom, aki egyszer pelenka híján vágott két lyukat egy műanyag zacskóra és azt húzta a kisbabájára.

2. Ideges leszel, ha eltértek a napirendtől és kimarad egy alvás napközben.

3. Elfelejtesz váltásruhát vinni magatokkal. Murphy törvénye, hogy azon a napon, amikor véletlenül váltásruha nélkül indultok el otthonról, a kisbabád lehányja a ruháját. Egyszer egy ismerősöm a meztelen babájával rohant be a bababoltba és ott öltöztette fel a kicsit. Érdekesen néztek rá a pénztárnál…

4. Leteszed a kisbabádat a kanapéra és hátat fordítasz neki. A kisbabák szeretnek összejátszani veled. Érzik, melyik az az egy pillanat, amikor nem figyelsz oda, és épp akkor akarnak lepottyanni mellőled.

5. Szupermagabiztos anyának érzed magad. Valahányszor büszke voltam arra, hogy végre jól alszik vagy jól eszik a kisfiam, azonnal megváltoztak a dolgok.

6. Siettetni akarod a mászást, járást. Tapasztalt anyaként jobb, ha rám hallgatsz, és addig örülsz, amíg egy helyben van a baba.

7. Levágod az összes címkét a kisbabád első ruháiról. Feleslegesen, mert úgysem fogja őket hordani, életük első heteiben csak rugdalózó lesz rajta.

8. Kiakadsz, ha valamit nem úgy és nem akkor csinál, ahogy a könyvek írják.

9. Amikor boltban hisztiző kisgyerekeket látsz, arra gondolsz: “nem, velem ez soha nem fog megtörténni” – és boldogan rámosolyogsz a kisbabádra, aki békésen alszik a babakocsiban.

10. Aggódsz minden egyes apróság miatt, minden egyes nap.

11. Azt gondolod, hogy a kialvatlanság szó szerint véget vet az életednek.

12. Azonnal az orvoshoz rohansz, valahányszor folyik a kisbabád orra.

13. Láttál egy édesanyát, aki odaadta az iPhone-ját a kisgyermekének. Megesküdsz, hogy te soha nem teszel ilyet.

14. Megvásárolod az összes méregdrága babajátékot, aztán rájössz, hogy a kisbabád az üres dobozokkal, evőeszközökkel, fakanállal sokkal szívesebben játszik.

15. Ébren tartod a babádat, mert azt hiszed, ha később alszik el, jobban fog aludni. De nem. Ez soha nem válik be.

16. Eltervezed, milyen egészséges nasikat fogtok enni és miket fogtok játszani délután, de csak miután kitakarítottad az egész lakást.

17. Totális lázban égsz a kisbabád első születésnapja miatt és hatalmas partit szervezel.

18. Nem hagyod el a házat alvásidőben.

19. Azt hiszed, mindig helyesen fogod csinálni a dolgokat.

20. Éjszaka forgolódsz és visszajátszod magadban az összes hibát, amit aznap elkövettél.

21. Azt hiszed, minden kisbaba egyforma. Pedig nem. Miután megszületett a második gyermekem, akkor ébredtem rá, mennyire mások a csecsemők, hiába ugyanazoktól a szülőktől származnak.

22. Nem bízol az új, belső hangodban. Pedig később rájössz, hogy leggyakrabban innen kapod a legjobb tanácsot.

És te milyen hibákat követtél el eddig? Oszd meg velünk!

Kapcsolódó cikkek anyaság témában: