Baba

3 fontos tudnivaló a tápszerkészítésről

Nem mindegy, hogy miként készíted el a kicsinek a tápszert. Ötleteinkkel biztosan sikerülni fog.
2013. Április 24.
3 fontos tudnivaló a tápszerkészítésről

– Pontosan a dobozon található utasítás szerint készítsd el az adagot, a baba életkorának megfelelően. Nem biztos, hogy jobban jóllakik, és hosszabban alszik, ha rendszeresen több tápszert adagolsz a megadott mennyiségű vízhez, vagy idősebbnek valót választasz, legfeljebb a hasa fájdul meg tőle, túlterheled az emésztőrendszerét, és a szükségesnél többet gyarapodik majd.

– Forrald fel, majd hűtsd le a vizet a megfelelő hőfokra, vagy olyan babavizet használj, amelyen feltüntették, hogy forralás nélkül is fogyasztható. Három hónapos kor alatt csak olyan vizet ihat, amelynek a nitráttartalma 50 mg/l-nél kevesebb, nitritet pedig csak nyomokban tartalmaz.

– A tápszert ne rázogatással igyekezz feloldani, hanem hosszú nyelű kanállal keverd el a vízzel a cumisüvegben, hogy ne kerüljön sok levegő a folyadékba, ami felfúvódást okozna. Ha mikróban melegíted a cumisüvegben előre elkészített adagot, nagyon ügyelj arra, hogy fogyasztás előtt kanállal alaposan keverd meg, hogy egyenletes legyen a hőfoka. (Épp az egyenlőtlen felmelegedés miatt nem ajánlják egyébként cumisüveghez a mikrót.)