Baba

5 dolog szülés után, amiről senki sem beszél

Vagy legalábbis nem teljesen úgy, ahogy egy kismamának szüksége lenne rá.A szülés utáni első napok valóságáról bizony nem sokan mesélnek teljes őszinteséggel.
2024. Február 26.
szülés után a kórházban anya és újszülött
Kép: Getty Images

Becky Vieira a Babycenter.com újságírója egy cikkben összeszedte, mi az, amiket a barátai meséltek neki a szülés utáni időszakról és mi az, amiket valójában jelent.

1. Betétet kell majd hordanod, mert vérezni fogsz.

Ezt jelenti valójában: Egy felnőtt pelenkát fogsz hordani, és minden csupa vér lesz, beleértve a zuhanykabint és a vécét is. A gyermekágyi folyásnak pedig, ami valójában nem más, mint a belső szervekből elhalt és leszakadt darabkák, pont olyan szaga lesz, mint a belső szervekből elhalt és leszakadt darabkáknak.

2. A baba az első napokban magzatszurkot ürít.

Ezt jelenti valójában: A baba első kakija, a mekónium pont úgy fog kinézni, mint a kátrány. Vagy mint egy fekete kréta, ami elolvadt. De nyugi, ez teljesen normális.

3. Valaki időnként bejön majd a kórterembe, hogy leellenőrizze, minden rendben van-e.

Ezt jelenti valójában: Egy akkora csoport fog ki-be mászkálni a szobád ajtaján, mint Kína teljes népessége. Vért vesznek, vizsgálnak, látogatnak és egy cseppet sem fogják zavartatni magukat. Simán felkapcsolják majd a lámpát, hogy felébresszenek, ha épp alszol, vagy bámulnak, amíg szoptatsz.

4. Az újszülött a második éjszakán nyűgösebb lesz.

Ezt jelenti valójában: Ahogy a szülés utáni rózsaszín köd felszáll, a babád teljes hangerőre kapcsol.

5. Az első pisilés kellemetlen lesz.

Ezt jelenti valójában: Kellemetlen? Olyan érzés lesz, mintha forró láva ömlene ki belőled.