Baba

Egy év regeneráció kell a testnek szülés után

Bár elvileg hat hét alatt regenerálódik a nők teste szülés után, de egy kutatás szerint ennél azért jóval több időre lenne szükség.
2016. December 15.

A szülés utáni regenerálódáshoz nem elég hat hét

Az angliai Salford Egyetem kutatója, dr. Julie Wray megállapította, hogy az általánosan “elfogadott” hat hét helyett igazából egy év kellene a nőknek ahhoz, hogy helyreálljon, regenerálódjon a testük szülés után.

Ebben az egy évben nem csupán a fizikai gyógyulás, felépülés, hanem a mentális is benne van. Sokakon hatalmas a nyomás, hogy szülés után ismét talpra álljanak, különösen igaz ez azokban az országokban (például Angliában), ahol nem maradhatnak otthon a nők évekig, hanem a szülést követő néhány héten, esetleg néhány hónapon belül munkába kell állniuk.

Wray megállapította, hogy a felépülést már a kórházban el kellene kezdeni. A nőknek a szülészeti osztályon több időt kellene eltölteni azzal, hogy megtanítsák nekik, hogyan is kell gondozni egy csecsemőt, és a szoptatási tanácsadást is néhány helyen sokkal alaposabban kellene végezni.

A szülés utáni felépülés minden nőnél teljesen máshogy és más ütemben zajlik, az azonban általános érvényű, hogy a hat hét kevés, jellemzően egy teljes évre szükség van, hogy a test és az elme is regenerálódni tudjon.

További cikkeink szülés utáni felépülés témában: