Baba

5 popsikrémet teszteltünk

Először csak picit piros, aztán égővörös, rossz esetben kisebesedik, nagyon rossz esetben pedig a kisded már képtelen megmaradni a babakocsiban a hátsó fertályán, sőt, már a hordozókendő is zavarja, és csak sír keservesen.
2012. Január 16.

Na, ilyenkor beszélhetünk pelenkakiütésről…Alattomos egy szerzet, mert egyáltalán nem lehet mindig eldönteni, hogy a kezdeti kis pirosság milyen irányba mozdul el. Ha pechünk van, akkor sajnos két pelenkázás között, egyáltalán nem feltétlenül teli pelusok esetén is teljesen be tud lobbanni a babapopsi, és ilyenkor jó, ha tudjuk, mihez nyúljunk…

Sudocrem

Jó barát. Már rögtön a szülés utáni kis „promócsomagban” kapunk egy kis tégellyel, amelyet jobb is, ha azonnal bepottyantuk a majdani pelenkázótáskába. Nagyon jó szolgálatot tud tenni, szépen „lehúzza” a pirosságot. Egy-két nap alatt helyre is hozza a problémát. A Sudocrem amúgy elég sok mindenre felhasználható, kisebb égésnél sikeresen alkalmaztam a saját kezemen is.

Bioderma ABC

Amikor édesanyám megtudta, hogy a nálunk amúgy sem egyszerű és fájdalommentes fogzás egyik igen kellemetlen kísérő tünete a gyakran nagyon piros popsi, felkutatta a piacon található legújabb és leghatékonyabbnak kikevert terméket.Így került a háztatásba egy Bioderma popsikrém és egy fürdető.Míg ez utóbbit imádtuk, sajnos a popsikrémet nem igazán tudtuk kihasználni, mert összetevői és hatásmechanizmusa úgy van kitalálva, hogy hűsítse a kipirosodott bőrt.Sajnos viszont a lányom ennél a résznél bepánikolt és sírva fakadt, mert az érzeteket még nem igazán tudja elkülöníteni egymástól, és a hűsítő bizsergést ő égető érzésként azonosította (csak erre tudtam gondolni) elsőre, és nem lehetett rávenni, hogy várja meg a végeredményt, hatalmas sírásba kezdett. Végül a krémet azonnal le kellett mosnunk.Most rázókeverékszerűen használjuk, rovarcsípések hűsítésére. Így működik.De azért majd teszek vele még egy próbát.

Neogranormon

Szintén tökéletes társ a bajban. Nyáron többször esett úgy, hogy idegenben aludtunk, és nem készültem fel erre a váratlan csapásra, így végigpróbálgathattam kisgyermekes barátnőim fegyvertárát. A Neogranormont nagyon sokan használják, és nem is véletlenül. Egy éjszaka alatt közel 80-90 százalékos javulást lehet elérni vele.

Johnson és Johnson

Szintén termékmintacsomagban jutottam hozzá a kicsi és praktikus tubushoz. Nagyon jól jön, ha még nincs szükség Sudocremre. Könnyen felvihető, kellemes krém, a kisebb pirosságot jól kezeli, dobjuk csak be szépen a táskánkba a Sudocrem mellé.

Dr. Sepp

Ó igen. A 100 százalékos megoldás. Családi szakzsargonban a szó végén lévő „pp”-t egyszerűen két „gg”-re cserélte a férjem.Egyszer, amikor holdkórosan jártam az utcát a velőig hatoló késő őszi szélben, a kendőben rám erősített tizenvalahány kilós gyerekkel, aki már nem bírt megülni a babakocsiban a sebektől, beszédelegtem az egyik patikába, ahol a kedves gyógyszerész ajánlotta a kerületi gyerekorvos (dr. Sepp Csaba) receptúrája alapján készült szuperpempőt, amely leginkább a kenőzsírra emlékeztet. Nem volt nagy bizodalmam benne, mert nem értettem, hogy fog ez alatt a csuszpájz alatt a lélegző bőr szépen a gyógyulás útjára lépni, de láss csodát! Másnap reggel pihe-puha és üderózsaszín gyerekfeneket hámoztam ki a pelenkából.Azóta valamely kisebb üvegcsébe kimérve lehetőleg mindig van nálam egy adag, mert baj nem érhet minket, ha van nálunk.

Forrás: HáziPatika.com