Baba

5+1 tipp a kisbaba fürdetéséhez

A fürdetés a legtöbb csecsemőt megnyugtatja, hiszen az anyaméhben töltött időre emlékezteti. Később igazi szórakozássá válhat és kisbabád felélénkül a vízben! Most hozunk pár tippet, hogyan lehet még jobb a fürdetéssel eltöltött közös idő.
2024. Február 12.
FOTÓ: WELEDA
FOTÓ: WELEDA

Egy csecsemő esetében a napi gyengéd tisztításhoz nem kötelező a fürdetés. Elég, ha egy törlőkendővel óvatosan áttörlöd az érzékeny bababőrt. A kezdetekben ezzel is támogatod a bőr természetes védőrétegének megerősödését. A kendővel való tisztításhoz, különösen a hajlatoknál, bátran használhatod például a Weleda Bio körömvirágos illatanyagmentes natúr babaápoló olaját.

Ha már úgy érzed, itt az ideje a fürdetésnek, akkor olvasd el tanácsainkat!

Tippek a baba fürdetéséhez

1. Készítsd elő a kellékeket!

Csak akkor kezdj bele a fürdőzésbe, ha már minden eszközt könnyen elérhető közelségbe készítettél. Így fogsz tudni végig, teljes mértékben babádra koncentrálni. Hozzád legközelebb legyenek a legfontosabb kiegészítők, mint a Weleda Bio körömvirágos tusfürdő és sampon és természetesen a törölköző. Ha utóbbit van lehetőséged egy fűtőberendezésen előmelegíteni, mindenképp tedd meg!

FOTÓ: WELEDA

FOTÓ: WELEDA

2. Kezdjünk egy kiadós babamasszázzsal!

A fürdetés lehet egy igazi rituálé, ami babamasszázzsal kezdődik és összebújással ér véget. A babák az érintésen keresztül fedezik fel a világot. Egy szeretetteljes masszázs segíti őket felfedezni saját testüket, a szülő érintése pedig biztonságot ad. A masszázshoz érdemes valamilyen natúr olajat használni, mint a Weleda Natúr babapocak masszírozó olaj. 

3. Speciális fürdőfogás a biztonságért!

Csúsztasd bal karodat a baba nyaka alá és öleld át vele a kis vállát. Ezáltal a fej hátsó része biztonságosan az alkarodon nyugszik majd, a fej megtámaszkodik és rögzítve van. Szabad kezeddel könnyedén mosdathatod babádat. A csecsemőknek további biztonságot adhat, ha lábukkal elérik és meg tudják érinteni a kád végét.

4. Reggel vagy este?

A legjobb olyan időpontot választani, amikor minden figyelmed a kisbabádé és nem zavar meg titeket senki. Vannak csecsemők, akik elfáradnak a fürdetéstől, míg másokat felvidít a pancsolás. A fürdetés mindig jó rituálé és általában a család többi tagja, különösen az apák is szeretik, ha ilyenkor intenzíven foglalkozhatnak a kicsivel. Mivel a babák szeretik a rendszerességet, ha egyszer sikerült megtalálni a jó fürdetési időt, akkor érdemes annál maradni.

FOTÓ: WELEDA

FOTÓ: WELEDA

5. Ne tartson túl sokáig!

Figyelj, hogy a víz 37 fokos legyen, de ilyenkor is elég egy 5-8 perces fürdetés. Mivel a gyerekek a fejükön keresztül veszítik a legtöbb hőt, ezért csak a legvégén mosd meg fejecskéjét és a haját. Fürdetés végén mindig töröld szárazra érzékeny bőrét és tekerd be melegen kisbabád!

+1. Így vedd fel a harcot a koszmó ellen!

A koszmót a fokozott fagyútermelés okozza. A sárgásbarna kérgek általában, szerencsére nem okoznak kellemetlenséget a babának. A faggyútermelés fokozatos csökkenésével a koszmó is csökken, de a folyamatot felgyorsíthatod! Óvatosan kend be natúr babaápoló olajjal az érintett területet és hagyd felszívódni. Az olaj fellazítja a hámló kérget, ami egy gyengéd samponnal fokozatosan és kíméletesen eltávolítható lesz hajmosáskor.

Kisbabád fürdetéséhez és ápolásához nyújtanak natúr támogatást a Weleda bio körömvirágos termékei!