Baba

A babamentő inkubátornak hála Napsugár kapott egy új esélyt

Egészséges újszülött kislányt találtak Miskolcon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban. A Napsugár nevet adták neki a kórház dolgozói.
2019. Május 29.
Egészséges újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Az inkubátor hétfőn este jelzett, a kórház személyzete azonnal intézkedett: a Gyermekegészségügyi Központ munkatársai gondozásba vették a gyermeket, majd a koraszülött– és újszülött-pathológiai osztályra vitték.

A kislány nem sokkal a megtalálása előtt születhetett és bizonyára nem intézményi körülmények között. Jól van, az első vizsgálatok szerint egészséges. A 45 centiméterrel és 2990 grammos súllyal született kislánynak a kórház dolgozói a Kis Napsugár nevet javasolták.

A kórház arra is kitért, hogy a nők – ha nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

A kórház főbejárata előtt 1998-ban helyezték el a készüléket, azóta ez a kislány volt a tizenharmadik újszülött, akit itt találtak.

Forrás: MTI