Baba

A Dévény Anna Alapítvány összefogott a művészvilággal

Az 1990 óta működő Dévény Anna Alapítvány legfőbb célja a Dévény Speciális manuális technika - Gimnasztikai Módszerrel (DSGM) történő gyógyítás és mozgásrehabilitáció.
2011. December 09.

Az eredeti és egyedülálló módszer mintegy 80 százalékban képes teljes gyógyulást, további 15 százalékban legalább javulást elérni szülési oxigénhiány miatt idegrendszeri károsodásban szenvedő csecsemőknél és különböző típusú mozgássérülési problémával küszködő gyerekeknél. Dévény Anna munkásságáért Prima Primissima díjat kapott, 2011-ben pedig beválasztották az ötven legbefolyásosabb magyar nő közé.

Rózsa Adrienne, Szinetár Dóra és Dévény Anna a sajtótájékozatón

Az Alapítvány névadója, a Dévény- módszer kidolgozója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

„ A gyógyítás megér mindent: amikor átéljük az örömöt, ha egy gyerek – sokszor súlyos állapotából – felgyógyul és teljes életet élhet. Azt várom, hogy a döntéshozók felismerjék ennek a jelentőségét. Ezzel a lehetőséggel az elmúlt évtizedekben több milliárd Ft-ot spóroltunk az Egészségbiztosításnak, mivel lábra állítottunk olyan gyerekeket, akik egész életükben állami támogatásra szorultak volna. ”

A sikeres terápia kulcsa a komplex mozgásszemlélet, valamint egy speciális izom-ín kezelés, amely:

• helyreállítja a zsugorodott és letapadt izmok és inak kóros állapotát

• direkt ingereket képes eljuttatni az agyhoz.

A sajtótájékoztató megszervezésének két nyomós oka volt. Az egyik, hogy bemutassa a teljesen új –szakmai alapokon nyugvó- stratégiát, melynek sarokkövei az akkreditált DSGM-szakgyógytornász program, a finanszírozás megújítása, és az egyértelmű-, igényes kommunikáció.

Az alapítványhoz – néhány szülő jóvoltából – eljutott a híre annak, hogy vannak országunkban olyan gyógytornászok, akik komoly pénzekért alkalmazzák a Dévény-módszert, de teljesen eredménytelenül. Az ily módon kezelt gyermekeket átvéve az Alapítványnál dolgozó terapeuták néhány kezelés alkalmával már javulást tudtak felmutatni, az eseteket megvizsgálva pedig azt a következtetést lehetett leszűrni, hogy a gyermekek korábbi, az Alapítványtól független kezelői nem a Dévény-módszer saját törvényszerűségeit követik, más eljárásokkal keverik azt. Ennek tudatában eredménytelenségük nem adhat csodálkozásra okot.

Ugyanakkor nem csak az Alapítványnál, de szinte minden Dévény-kezelőnél az országban várólista van: a siker magáért beszél; jóval több gyermek vár kezelésre, mint ahánynak az állapotán javítani tudna a néhány képzett gyógytornász. A duzzadó várólista háttere egyértelműen a szervezet financiális bizonytalansága.

Szintén nagyon fontos bejelentés, hogy Szinetár Dóra művésznő 2012-ben nagyköveteként segíti az Alapítványt valamennyi eseményén és kommunikációs kampányában.

A művésznő elmondta, hogy mit tart a legfontosabbnak:

„Ha az emberek hátsó – egyébként nem használt- memóriájában, a sok-sok felesleges információ mellett az is elraktározódna , hogy van egy hely, ahol családias, segítő környezetben biztos gyógyulás várja Őket, akkor lerövidülne az út a megoldásig, mert itt minden perc számít.”

Főállású angyal segíti az Alapítványt

Az Alapítványnál korábban diplomát szerző, de a szervezettől függetlenül működő kezelőkkel az Alapítványnak nincsen intézményes kapcsolata, a várólista hossza pedig támogatás kérdése. Mégis az Alapítvány felelősnek érzi magát –mint a módszer központja- , hogy mindent megtegyen azért, hogy a jövőben hasonló, az Alapítvány jó hírnevét veszélyeztető helyzet és a Dévény-módszer valós értékeit aláásó helyzet ne alakulhasson ki. Első lépésként létrehozták weboldalukon a DSGM szakgyógytornász adatbázist.

A „sors úgy hozta”, hogy pár hónappal ezelőtt, nagyjából egy időben Rózsa Adrienne, Főállású Angyalának „hivatalos beiktatásával” összeállt egy maroknyi, önkéntesen szerveződött és gyermekük gyógyulása kapcsán, a szervezet iránt elkötelezett szakértői szülői csapat.

Rózsa Adrienne a sajtótájékoztatón a jövőbeni terveiről is beszélt.

„ A szülői összefogásban látom a jövőnket. Elindultunk egy úton, már van új honlapunk, van Facebook elérhetőségünk, elkezdtünk egy új típusú kommunikációt, de fontos, hogy minél több szülő csatlakozzon és a saját ideje, tehetsége és kapcsolatai révén segítse az Alapítvány népszerűsítését és boldogulását!”

A szakemberek a szervezet munkatársaival közösen dolgozták ki az új, fenti kérdésekre választ adó, világos stratégiát, amelynek célja, hogy a Dévény-módszer legalább hazánkban mindenki számára:

 ELÉRHETŐ

 ISMERT

és  MEGBÍZHATÓ

legyen.

Mit jelent ez?

A módszernek ELÉRHETŐNEK kell lennie, azaz minden kisgyermeknek, aki számára a Dévény-módszer hozhatna gyógyulást, vagy javulást az állapotában, biztosítani kell a kezelést. Ehhez elegendő kezelői kapacitás kell, azaz a jelenleginél jóval több támogatás, aminek egy új finanszírozási irány a háttere.

Kiemelkedő művészekkel összefogva 2012-ben útjára bocsájtjuk Jótékonysági rendezvénysorozatunkat, melynek első felvonásaként „Ma este a holnapért” címmel gálaestet rendez az alapítvány 2012. január 30-án 19:30 órakor a Művészetek Palotájában. Dévény Annához, és így az Alapítványhoz kötődő művészcsoportosulások támogatásának köszönhetően, fantasztikus program állt össze. A koncerten olyan neves művészek lépnek majd fel, mint Sümegi Eszter, Pánczél Éva, Clementis Tamás vagy Fokanov Anatolij, a Magyar Állami Operaház magánénekesei, Várjon Dénes és Simon Izabella zongoraművészek. Volf Katalin, Kossuth-díjas, Érdemes művészen, a Magyar Nemzeti Balett első magántáncosnőjén vagy Csonka Rolandon, a Magyar Nemzeti Balett magántáncosán túl a teljesen máshonnan ismert Non- Stop Vokál is elfogadta a felkérést, és – csak erre az alkalomra egy klasszikus művel is készül.

A 2012. évi Jótékonysági rendezvénysorozat további programját a a Dévény Anna Alapítvány lehet nyomon követni.

A Jótékonysági Gálaest az Alapítvány Adományozz és ajándékozz! programjának keretein belül valósul meg, amely részét képezheti bármely vállalat CSR tevékenységének.

A Dévény-módszernek ISMERTNEK kell lennie, azért, hogy a Magyarország utolsó szegletében lakó pénztelen szülő számára is lehessen remény, hogy a már mindenhonnan elküldött gyermeke meggyógyulhat. Szerencsére nem vagyunk egyedül, akik így gondolkozunk. Szinetár Dóra, mint két egészséges kisgyermek édesanyja, támogatja céljainkat, ezért 2012-ben örömmel vállalta felkérésünket az Alapítvány Nagykövete szerepre. Szintén ezt a célt szolgálja december elején útjára bocsájtott új honlapunk, teljesen új arculatunk és kommunikációs stratégiánk. Ezúton kérjük a médiát, hogy saját eszközeivel segítsen nekünk az ismertség megszerzésében!

És végül, de nem utolsósorban a Dévény-módszernek MEGBÍZHATÓNAK kell lennie. Megbízható pedig csak úgy lehet, ha nem kerül az eljárás illetéktelenek kezébe. Azaz gondoskodunk az eredményes kezelők minősítéséről a jövőben. Ennek érdekében jelenleg egy olyan akkreditációs rendszeren dolgozunk, amely kiszűrné az eredménytelen kezelőket az eredményesek táborából. Mivel ez folyamatban van, ezért kérünk minden szülőt, hogy elsősorban az Alapítványtól érdeklődjenek a végzettekről!

Forrás: PResston PR