Baba

„A férfi orvosnak annyi volt a szerepe a szülésemben, hogy parancsot adott a gátmetszésre, majd kiment”

"A fiam már öt és féléves, de még mindig meghatározza a kapcsolatunkat, hogy korán szeparáltak minket" - meséli szüléséről Panni.
2023. Március 24.
panni szüléstörténet
Fotó: YouTube

Talán már megszoktátok, hogy időről-időre közzéteszünk egy-egy szüléstörténetet olyanok közül, amelyek érzésünk szerint sok tanulságot hordoznak. Feltétlen ilyen Panni esete. Nem történt vele durva visszaélés, tulajdonképp ő is csak rákerült a „kórházi futószalagra”, ahol az épp az adott intézményben uralkodó szokásrend szerint kezelték a helyzetet, vagyis irányították a szülését.

Nem kapta meg az alternatív, medencés szülőszobát, mert túl messze esett a nővérpulttól. Nem hagyták, hogy pihenjen a fájások között, gátat metszettek nála, szerinte indokolatlanul, és alig lehetett a babájával a legelején.

„Mindenki nagyon kedves volt, én pedig egy nagyon rendes szülő nő voltam” – meséli. Mégis, az, hogy a fenti dolgokban nem dönthetett, azt mondja, a mai napig meghatározza a fiához való viszonyát, és arra ösztönözte, hogy kislányát inkább az otthonában hozza világra. Még a szülésznő képzést is elvégezte időközben…

Hogy vajon másodjára sikerült-e szépen, nyugodtan szülnie, kiderül a Hoztam e világra projekt újabb videójából.