Baba

„Azt éreztem, ennél jobb helyen nem lehetnék” – kórházi ügyeleteseknél szült Zsuzsa

Sok rosszat hallunk a hazai szülészeti ellátásról, ám ritkábban mesélnek azok, akik úgy érzik, jó kezekben voltak, és megfelelően, biztonságosan, számára megnyugtatóan zajlottak az események.
2023. Március 31.
zsuzsi
Fotó: YouTube

Zsuzsa bár elgondolkodott az otthonszülés lehetőségén, mindkét gyermekét kórházban hozta világra. Ma azt mondja, jól döntött – annak ellenére, hogy a fővárosi intézményben, ahol szült, nem lehetett sem orvost, sem szülészt választani.

A fiatal szülésznő már a bejelentkezésnél elmondta neki, hogy minden beavatkozásról tájékoztatni fogja előre, és kéri majd hozzá a beleegyezését. Végül saját kérésére sem beöntésre, sem borotválásra nem került sor, és a gátvédelemben is megállapodtak. Külön szobában, férjével kettesben vajúdhatott, félhomályban, zene mellett. „Azt éreztem, ennél jobb helyen nem lehetnék; három ember segít nekem abban, hogy a gyermekem megérkezzen” – mondja Zsuzsa a szülésznőre, az ügyeletes orvosra és férjére utalva. „Csodálatos volt – mondja végül a szüléséről – ilyen az, amikor egy nő, egy anya meg tudja élni a kiteljesedést, minden feszültség nélkül. És most már értem, mit jelent a kompetens anya fogalma.

Így Zsuzsa még a szülőszobán azt mondta: igen, legyen harmadik!

Forrás: Hoztam e világra