Baba

A nők jobban szenvednek a nátha miatt, mint a férfiak

Elképzelhető, hogy rosszabb hatással van a nátha és az influenza a nőkre, mint férfiakra - derül ki egy friss felmérésből, amely azt vizsgálta, ki hogyan éli meg saját tüneteit.
2016. November 25.

A kutatásból kiderült, hogy a nők körében gyakoribb ilyenkor az fáradtság, illetve izomfájdalmak is gyakrabban jelentkeznek. A nők nem csak fáradékonyabbak nátha és influenza esetén, de a tünetek általában tovább is tartanak – legalábbis a résztvevők önbevallása alapján.

A kutatási anyag egyelőre nem került publikálásra, hanem a múlt hónapban New Orleans-ban megrendezett IDWeek 2016 konferencián ismertették a szakemberek eredményeiket.

A kutatás során 777 férfit és nőt vizsgáltak a The Uniformed Services University of the Health Sciences kutatói 2009 és 2014 között, öt katonai központban az Egyesült Államok különböző területein. A résztvevők vagy mind a hadseregben szolgáltak, vagy a hadseregben szolgálók családtagjai voltak.

Kiderült, hogy szinte minden tünet rosszabb hatással van a nőkre, mint a férfiakra: a köhögés, az orrfolyás, fejfájás, a hidegrázás, a tüsszentés, a mellkasi fájdalom, a légzőszervrendszeri problémák mind hosszabb ideig tartanak esetükben, és bevallásuk alapján kellemetlenebb is mindez. Egyértelművé vált azonban, hogy a különböző vírusok a férfiakat és a nőket nagyjából azonos arányban támadják meg.

A sorozatosan visszatérő megfázásnál érdemes lehet a gyengéd immunerősítés és szerek felé nyitni. Nincsenek mellékhatások, és egyénre szabott megoldást kaphat a megfelelő szakembertől a beteg. Tudtad, hogy Franciaországban a lakosság több mint 40%-a használ homeopátiás szereket?

Forrás: Medipress