Baba

Anya hangját először hallani? Nincs is ennél csodásabb – Videó

Hihetetlen a reakciója a siket babának, aki édesanyja hangján először azt hallja: szeretlek! Nehéz anélkül végignézni a videót, hogy ne ragadjanak magával az érzelmek!
2017. Október 25.

Az internetnek szerencsére van egy olyan oldala is, ami nem csak a rossz dolgokat mutatja, hanem olyan csodálatos videókat is, amin egy imádnivaló baba először hall emberi hangot, mégpedig az édesanyját.

Christy Keane, a felvételen szereplő, akkor két hónapos kislány, Charlotte édesanyja egyik nyilatkozatában elárulta, hogy álmában sem gondolta volna, hogy videója ekkora nézettséget fog produkálni. Az aranyos klip több mint 78 millió megtekintésnél tart és nem véletlenül.

A virginiai anyuka azt is elárulta, a videót először nem szerette volna nyilvánosságra hozni, de a rokonok és ismerősök unszolására végül megtette. Meglepődött, amikor látta, egyetlen éjszaka alatt több mint ezer megosztás volt a felvételen.

– Korábban még soha nem láttam ezt az arcot – mondja Christy a lánya reakciójáról. – Én vagyok az anyja és ismerem a tekintetét amikor szomorú, boldog, vagy ideges. Elképesztő volt az a pillanat, amikor a szemünk találkozott és először hallotta a hangomat. Kiültek az érzelmek az arcára.

Christy egész terhessége alatt semmi jele nem volt annak, hogy a lánya siket lehet, így a hírt, hogy Charlotte halláskárosodással született, teljesen értetlenül fogadták. Sem Christynek, sem férjének nem volt a családon belül halláskárosodásban szenvedő rokona. – Megdöbbentő volt – mondja Christy – Soha nem találkoztam még siket emberemmel. A lányom volt az első.

Charlotte augusztus 2-i születésének első 24 órájában az orvosok kezdetben azt hitték, a halláskárosodás nem más, csak némi folyadékelzáródás. Christy szerint azonban a további vizsgálatok arra a következtetésre jutottak, hogy Charlotte kétoldalú, nagyon súlyos, veleszületett halláskárosodásban szenved, amely meglehetősen ritka és hátterében genetikai okok lehetnek.

Charlotte nagy valószínűséggel mindig siket lesz, habár a család tervezi, hogy a kislány később cochleáris implantátumokat kapjon. Ez egy olyan műtéti eljárás, amely a súlyos nagyothallók és siketek hallásjavítását szolgálja. Eredményessége vitatott, az orvosok a sikeres, a siketek a sikertelen eseteket látják jellemzőnek. A cochleáris implantátum a belső fülbe ültetett elektróda és az ehhez kapcsolódó, szintén beültetett jelfogó/dekóder egység.

Kapcsolódó cikkeink: