Baba

Anyuka közösségek – Ezeket ismered?

A szülés utáni időszakban (de akár később is) sok nő érzi magát elszigetelve a világtól,számtalan kérdés kavarog a fejében, amit szívesen megosztana hasonló cipőben járó anyukákkal.
2017. Január 06.

Ha te is így vagy ezzel, mutatunk néhány közösséget, ahol akár új barátokra is lelhetsz!

La Mome Közösség

A La Mome Közösséget a mindenki által ismert Mádai Vivien televíziós szerkesztő és műsorvezető indította, aki maga is egy 2 éves kisfiú édesanyja. A célja, hogy segítsen az anyukáknak a kislurkók mellett is teljes értékű barátnak, feleségnek és elsősorban nőnek maradni. Ha csatlakozol, itt biztosan kapsz segítséget, válaszokat a kérdéseidre és lelkesítést, hogy a nehezebb pillanatokban se omolj össze. Vivien időnként anyuka találkozókat is szervez (ezért érdemes a Facebookon is követned a La Mome-t), sőt lehetőséged van anyáknak szóló csoportos órákon vagy egyéni konzultáción is részt venni, ha az otthon töltött idő alatt szeretnéd egy kicsit továbbkepézni magad.

www.lamome.hu

Anyakanyar

A Gubás Gabi és Farkasházi Réka színésznő páros által megálmodott Anyakanyar egy olyan fórum, ahol egy fárasztó nap után egy kis megnyugvást találhatsz. Bepillantás nyerhetsz abba is, hogy a két népszerű színésznő, hogyan áll helyt nap mint nap hasonló szerepkörben. Ha ellátogatsz az oldalra, a receptektől, praktikáktól kezdve a játékötleteken, DIY-útmutatókon át a videóbejegyzésekig számtalan hasznos tippet kaphatsz.

www.anyakanyar.hu

Baba-Mama Kérdezz-Felelek

Egy egyszerű, de nagyszerű Facebook csoport, ahol az anyák szabadon kérdezhetnek egymástól bármilyen baba-mama témában (evés, alvás, betegség), megoszthatják örömüket, bánatukat, kuncoghatnak a vicces életképeken, és akár a legújabb babás akciókról (pl. ruha, játék stb.) is értesülhetnek.

Nekünk bevált

Tulajdonképpen egy személyes blogról van szó, amit egy lelkes anyuka kezdett el írni 2013-ban, a kisfia születése után. A nagyon őszinte, olykor megmosolyogtató, máskor megható kis Facebook bejegyzéseivel egyre nagyobb követőtáborra tett szert, míg végül átmentette az összes írását egy weboldalra, ahol most már mindent egyben olvashatsz. Gyermeknevelés, anyaság, tippek, tanácsok alapvetően a kötődő nevelés, büntetésmentes tanítás, pozitív motiválás nevében… minden, ami nekik bevált.

www.nekunkbevalt.hu

Cukimamik

„A fiam 8 hónaposan egyszer egész éjszaka fent volt, nem akart elaludni, én egyre jobban elkeseredtem, fáradt voltam, és belegondoltam, hogy vajon most hány édesanya ül kimerülten a gyermeke mellett, és várja csodát… Hányan vagyunk, akik éjszakáznak, és nem azért, mert egy jó buliban támasztjuk a pultot, hanem a gyermekünkért vagyunk ébren önzetlenül. Ez nagyon sok erőt adott, és ad” – meséli a Cukimamik megálmodója, akinek a célja, hogy összehozza a hasonló sorsra „ítéltetett” magyar anyákat, akik virtuálisan biztathatják, támogathatják egymást egy nagy közösséget alkotva.

Az oldalon egyébként számtalan cikket találsz mindenféle témában: anyaság, baba altatása, etetése, párkapcsolati gondok, receptek, programok – hozzád hasonló anyák tollából. Ha saját blog írásán gondolkodsz, a Cukimamik erre is ad lehetőséget, ugyanis online felületet biztosítanak neked az oldalon, csak jelentkezned kell.

www.cukimamik.hu

Gyerünk, anyukám!

Szeretnél sportolni valamit, de nem tudsz elszakadni a baba mellől? Akkor azonnal látogass el a Gyerünk, anyukám! nevű weboldalra, mert épp neked szól. Regisztrálj, fizess elő (4000 Ft/hó), és indulhat is az online edzés! Egy hónapig bármikor, bármelyik órán „részt vehetsz”. Van itt dinamikus gerinctréning, piloxing, maminbaba, latin fitnesz, power jóga és hasizom regeneráló torna is. Ha bizonytalan vagy, regisztráció után két hétig ingyenesen is ki tudod próbálni az órákat.

Kádár-Papp Nóri, az oldal alapítója maga is háromgyerekes családanya, akinek a Gyerünk, anyukámmal egy olyan közösséget sikerült létrehoznia, akik esténként közösen járnak kocogni és havonta egyszer gyerekmentes találkozókon jönnek össze. Csatlakozz te is!

www.gyerunkanyukam.hu

Moments 365

Egy fotóprojektből lett szuper anyuka közösség, akik gyerek mellett otthonról dolgoznak, találkozókat szerveznek, tanácsokat adnak, motiválnak, inspirálnak, meghallgatnak és dicsérnek. Legutóbb például arra vállalkoztak, hogy céges karácsonyi buli keretében hozták össze a home office-ban dolgozó anyákat, akiknek ugye alapesetben ilyesmire nincs lehetősége. Ha neked is az otthonod az irodád, és néha kicsit magányosnak érzed magad, csak kövesd őket a Facebookon, vegyél részt egy találkozón, és máris egy szuper kis közösség tagja lehetsz!

www.moments365.hu