Baba

Az 5+1 legfontosabb hozzátáplálási alapelv

A Mami Gyógyít blog szerzői szerint a kisbabák hozzátáplálásánál van öt alapszabály, melyeket mindenképpen érdemes betartani.
2013. Október 26.

Ha kizárólag szopik a kisbabád, akkor 6 hónapos koráig próbáld ezt fenntartani. Ráérsz utána bevezetni a dolgokat, nem marad le semmiről a babád – írja a Mami Gyógyít blog szerzője.

Ha szopik és egyben tápszeres a kisbabád, vagy csak tápszeres, akkor már a betöltött 4. hónap körül (pár nappal inkább utána) próbálkozhatsz az első idegen ízzel, ami lehet például almalé.

Egyenként vezesd be az új ételeket, 3-5 nap elteltével, egyiket a másik után. Erre azért van szükség, mert 3-5 nap alatt derül ki, hogy jól viseli- e az adott ételt a kisbabád – javasolja a blogger.

Mindig nappal, lehetőleg délelőtt add az új ételt a babádnak. Nappal könnyebb rájönni, hogy van-e tőle valamilyen panasza.

Először levet adj, majd pépet, és még később a puha, kis darabos ételeket: 6 hónapos kor alatt csak leveket és pépet vagy pürét adj!

Ha kíváncsi vagy további jó tanácsokra, illetve a legelső, egyben legfontosabb szabályra, kattints a Mami Gyógyít blogra!

Forrás: HáziPatika.com