Baba

Hegyes műkörmöt épített újszülött babájának egy anyuka

A karomszerű, hegyes műköröm olykor még a felnőtteknél is veszélyes lehet, egy kisbabánál azonban pláne rizikós. Vajon ezt tényleg nem látta be az anyuka, aki állítólag komplett manikűrben részesítette a kislányát?
2023. Április 20.
Kisbaba a játékai felé nyújt

Az anyukáját azonban még ez sem tartotta vissza attól, hogy az újszülött lányának műkörmöt építsen, és ezt a nagyvilággal is megossza. Valószínűleg nem olyan reakciókra számított, amilyeneket kapott, ugyanis azt is felajánlotta, hogy szívesen megcsinálja más babák manikűrjét is, méghozzá kedvező áron.

Reményt keltő, hogy a képek publikálása után többen is felvetették, hogy nem valós fotókról van szó, mindössze egy jól összerakott fotómontázst tett közkinccsé az anyuka. Hogy így van-e vagy sem, az a fantáziánkra van bízva, a netezők azonban még ennek fényében sem tartották magukban a véleményüket.

Elmaradt a várt siker

A hosszú, hegyes műkörmök egy kisbabánál sok veszélyt rejtenek, amellett, hogy könnyen megsérthetik saját magukat, másokban is könnyen kárt tehetnek. Emellett a kommentelők azért is rosszallták ezt a szépészeti dolgot, mert a természetellenes látvány mellett károsnak tartották a műkörömragasztó és körömlakk használatát egy ilyen kicsi babánál.

„A gyerekek még natúr körmökkel is könnyen összekarmolják magukat vagy másokat, nemhogy ilyen karmokkal!” – fűzte hozzá az egyik hozzászóló. „Komolyan nem félsz attól, hogy belekap a szemébe? Egyszerűen nem hiszem el, hogy tényleg ilyen körmöt tettél fel a lányodnak!” – háborgott egy másik kommentelő.

Műkörmöt viselő kisbaba

Forrás: Twitter (@shes_fair)

Valós a veszély

Mások azt fejtegették, hogy az még csak hagyján, hogy egy kisgyereknek kilakkozzák a körmeit, de a műköröm minden határon túlmegy. Főleg egy csecsemőnél! Mindannyian egyet értettek abban, hogy a gyerekmanikűrrel jobb lenne jó pár évet várni, és akkor sem ilyen formájú körmöket választani,

A hosszú műköröm könnyen beleakadhat a különféle játékokba, ruhákba vagy takarókba, és egy óvatlan mozdulatot követően le is törhet vagy rosszabb esetben le is szakadhat. Ez akár fájdalmat is okozhat a kicsinek, aminek teljesen felesleges őt kitenni. A gyerekek körmét szerencsésebb rövidre és lekerekítettre vágni, illetve tisztán tartani. Nem véletlen, hogy sok szülő még babakesztyűt is húz a babája kezére, pont azért, hogy elkerülje a karmolásokat.

Fotó: Getty Images