Baba

Elámult a net ettől az óriási kisbabától

Amikor Blaze Soliai hat hónappal ezelőtt megszületett, átlagos méretű baba volt, súlya 3200 gramm volt.
2022. Április 11.

De azóta az anyatejes csecsemő nőtt. Még hozzá nagyot. “Most több mint 10 kiló, minden súly- és magassági listáról kilóg” – mondta Blaze édesanyja, Leanne Soliai a TODAY Parentsnak. “Amikor elmegyünk otthonról összesúgnak az emberek az utcán, bár inkább pozitív megjegyzéseket kapunk.”

@twonorcalmoms Nothing better than a chunky baby. #chunkybabyoftiktok #momsoftiktok #momsover30 #twomoms #lgbtq #twoundertwo ♬ original sound – Tom

A kaliforniai Sacramentóban élő család azért találkozott néhány negatív kommentel is. “Alázni fogják, ha idősebb lesz” – írta egy ember a baba TikTok-videója alá, míg egy másik azt írta: Ez a baba egészséges? Nekem májusban születik a babám, de, ha ezt okozza az anyatej, akkor én nem akarok szoptatni.

Dr. Jay Lovenheim, a New Jersey állambeli West Orange-i gyermekorvos szerint az olyan szoptatott gyerekek, mint Blaze, gyorsabban híznak, mint azok, akik tápszert fogyasztanak. “Az anyatejes babák gyakran tömzsibbek” – mondta Lovenheim a TODAY-nek. “De általában egy év után elvesztik ezt a kis pufókságukat, amikor elkezdenek többet sétálni és mozogni. Ez teljesen normális.”

“Ha csak anyatejjel vagy tápszerrel táplálják, attól nem alakul ki súlyprobléma” – magyarázta Lovenheim. ” Nem szoptathatod túl a babádat.”

Kapcsolódó cikkeink: