Baba

Elloptak egy újszülöttet egy brazíliai kórházból 

A tizenkilenc éves Cuane Malaquias egy táskába tett egy egynapos babát, és kisétált vele a kórház főbejáratán. Amikor letartóztatták, azt mondta a rendőrségnek, hogy ő az édesanyja.
2023. November 05.
baba
Illusztráció: Getty

Szülés után a huszonhét éves Nívea Rabelo békésen aludt egy Rio de Janeiro-i kórház szobájában. Hajnali két óra körül vette észre, hogy egy nappal korábban született fia, Ravi Cunha eltűnt mellőle.  A baba nagyapja később elmondta a DailyStarnak, hogy menye megszoptatta a gyermeket, vele lévő felesége pedig bepelenkázta, majd elszunyókáltak. „Húsz perccel később, amikor a feleségem felébredt, hogy Ravira nézzen, ő már nem volt a kosárban. Azt hitte, valamelyik szobatárs felvette, de nem. Ezután a nővérállomásra rohant.

A rendőrség végül névtelen tippet kapott, és letartóztatott egy Cuane Malaquias nevű tizenkilenc éves nőt az otthonában. Mint kiderült, a lány felmászott és bejutott egy erkélyen, majd fellopakodott a harmadik emeletre. A CCTV felvételein látszik, ahogy a folyosókon sétál – feltételezések szerint a baba ekkor már a nála lévő hatalmas táskában volt. A felvételen az is látható, ahogy a lány akadálytalanul kijut a főbejáraton. Ezután hazaszaladt a kicsempészett babával. Mint kiderült, Malaquiasnak már van egy ötéves kislánya, de azt állította, hogy újra terhes lett. A csecsemőt visszavitték a kórházba, ahol ismét találkozhatott a családjával – szerencsére sértetlenül (ha a lelki nyomokat nem számítjuk). Az eredeti képeket IDE KATTINTVA tudod megnézni.
Még vizsgálják az ügyet.

Címlapképünk illusztráció.