Baba

Ez is azt bizonyítja, hogy veszélyes a borostyán nyaklánc

Arról már többször is írtunk, hogy az igen népszerű borostyán nyaklánc veszélyes a babák számára. Most egy anyuka osztott meg durva fotót arról, hogy tényleg vigyáznunk kell vele.
2017. Január 28.

Veszélyes a borostyánlánc

Amilyen gyorsan trend lett, olyan hamar derült ki, hogy a borostyánlánc nagyon veszélyes. Az 1 év alatti babák, 1 évnél idősebb kisgyermekek szülei közül sokan megveszik a – 2-3 ezer Ft-tól már kapható – borostyán gyermekláncot azzal a hittel, hogy a kőben található illóolajok a testhő hatására felszabadulnak, így enyhítik a fogzási fájdalmakat. Az, hogy a kő gyógyító, jótékony hatást gyakorol a fogzással küzdő baba szervezetére, máig nem bizonyított. Ezzel szemben a szemrevaló nyaklánc fulladást okozhat, gyakorlatilag életveszélyes.

Egy ausztrál édesanya is erről bizonyosodhatott meg, amikor azt hitte, hogy a fogzás könnyítése érdekében folyamatosan a 9 hónapos kisbabáján lehet egy ilyen lánc.

Egy reggel azonban a kisbaba, Ellie a szokásosnál tovább aludt reggel, így az anyukája bement hozzá megnézni, minden rendben van-e. Azonban olyan látvány fogadta a nőt, amilyenre nem számított: a lánc szorosan rátekeredett a kislánya nyakára és karjára. Szerencsére nem történt tragédia, mert az anyuka még időben kihámozta a babát a lánc szorításából.

Ez is azt bizonyítja, hogy veszélyes a borostyán nyaklánc

Facebook

A gyermekünk védelme érdekében azonban ne csak a borostyánláncra, hanem minden hasonlóra érdemes figyelni, ami a pici nyakára tekeredhet, esetleg leeshet róla egy-egy olyan kisebb darab, ami fulladást okozhat.

Ezek is érdekelhetnek: