Baba

Ezért utazik egyre több baba kabát nélkül az autóban

Jó, ha tudod, hogy öltöztesd a kicsit, ha télen autóval utaztok!
2022. November 27.
Ne kabátban kösd be! Fotó: Getty Images

Egyre gyakrabban látni, hogy a hideg idő ellenére télikabát nélkül utaznak a kocsiban a kisebb babák, gyerekek. Nem véletlenül és semmiképp sem azért, mert a szülők felelőtlenek!

Egy reddit-felhasználó most arról írt, hogy az új autósülésekre vonatkozó irányelvek már arra figyelmeztetnek, hogy ne télikabátban kössék be a gyerekeket.

A mother.ly cikke megemlíti, hogy Amerikai Gyermekgyógyászati ​​Akadémia szerint a terjedelmes kabátok és overálok összenyomódhatnak az autóbalesetek során, így a hevederek túl lazán maradnak ahhoz, hogy a gyermek biztonságosan ülhessen az ülésben.

Ehhez még egy töréstesztet is végeztek a Michigani Egyetem ütközési tesztlaboratóriumában, melyről annak vezetője, Miriam Manary elmondta, hogy a szülőknek igenis le kell venniük a vastag kabátokat, mielőtt bekötik a gyerekeket, mert a biztonsági övek csak akkor védenek hatékonyan, ha szorosan fogják a testet.

Nem könnyű helyzet, ha kint tombolnak a mínuszok és nektek el kell jutnotok valahogy a kocsiig. Ezért nyugodtan adjatok a kicsikre télikabátot, de a becsatoláskor vegyétek le róluk és azután terítsétek rájuk, hogy bekötöttétek őket az ülésbe. Azt is érdemes tudni, hogy mennyi büntetés jár, ha nem kötöd be a gyermekedet!

A kiemelt kép forrása: Getty Images