Baba

Gyere ki a hóra!

Óriási élmény, amikor megpillantja az első havat! Minden más, mint tegnap! Hogy tényleg jó buli legyen a téli séta, olvasd el tippjeinket!

Előfordulhat, hogy nem is mer lépkedni az idegen közegben, ám az is lehet, hogy azonnal szájába tömi a fehér újdonságot. Nem lesz semmi baja a friss hótól, és úgysem eszik belőle sokat. Fontos azonban, hogy a lába száraz és meleg maradjon, a megfázást így előzöd meg legbiztosabban. Legjobb, ha megfelelő lábbeliben sétál, mozgás közben kevésbé hűl le, mint a babakocsiban üldögélve.

Szánkóban

Egyedül még nem csúszik, ha együtt csúsztok, válassz rövid lankát és olyan terepet, ahol nincsenek sokan. Vedd magad elé a kicsit, és egyik kezeddel öleld át, másik kezeddel magad alatt fogd meg a szánkót. Ha húzogatod a kicsit, szerelj háttámlát a hagyományos faszánkóra. Adj a kicsire bundazsákot, ami jó melegen tartja. A totyogók időnként ki is szállnak, majd visszaülnek a zsákba, mindenesetre cipő van a lábukon, nem szeretik a mozdulatlanságra ítélt helyzetet, karjukat minduntalan kidugják. Az ügyes zsákok alkalmazkodnak az igényekhez: külön karrésszel vagy karnyílással, lábszárral, alsó nyílással, a cipőrésznél pedig lemosható műanyag béléssel rendelkeznek. Praktikus a több oldalról ráhajtható, nyitható zsák, mert könnyebb a gyerek ki-be rakása. Nem csúszik le a zsák, ha rögzíted biztonsági övvel, és hátán csúszásgátló felület van. A bundazsákok szóba jöhető típusairól itt olvashatsz .

Lépést tartva a nagyokkal

Különösen ügyelj a kicsire, ha magatokkal viszitek a családi síelésre. Magas faktorszámú napvédelem, ajakír és napszemüveg elengedhetetlen a hegyekben. A háti hordozóban hamar lehűl, míg az őt cipelő családtag kimelegszik – erről ne feledkezzetek meg. Alvásigénye és folyadékszükséglete a hosszas levegőzés és a téli hideg miatt a szokásosnál nagyobb. A két óránál hosszabb kint tartózkodást inkább kerüljétek, jobb többször, rövidebb időre kimenni.

Forrás: Kismama magazin