Baba

Bugyoláld be!

A bundazsák jó melegen tartja a babát akkor is, ha odakint dermesztő hideg van. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami segíthet a választásban.

Nuvita Pop Bundazsák

tépőzárral és cipzárral alakítható, kicipzározható, így lehet teljesen nyitott is, kapucnijának összehúzása állítható – a lábzsák alsó része tépőzárral nyitható, légáteresztő, vízálló, mózeskosárba, autóshordozóba való

pepita.hu

A hidegebb idő beálltával se hagyjátok ki a napi levegőzést, így a kisbaba fokozatosan hozzászokik a mínusz fokokhoz is. Hőháztartása azonban még kialakulatlan, könnyen lehűlhet, ha elalszik kint. A réteges öltözéken felül tekerd puha takaróba, vagy fektesd bundazsákba. Milyen a legmegfelelőbb?

Bugyoláld be!

Bugyoláld be!

Meleg és szellőző

Fontos, hogy a zsák jól tartsa a meleget, mégse fülledjen be. Ez nemcsak a zsák vastagságától, hanem az anyagától is függ. A polár vagy termó, irha vagy műszőrme belső réteg és a könnyű poliészter töltet véd a hidegtől, a vízlepergető vagy vízhatlan külső felület pedig szélnek és nedvességnek egyaránt ellenáll.

Bugyoláld be!

Nuvita Junior bundazsák

Belső anyaga bársony, kasmír-érzésű, nagyon puha és lélegző anyag, ezért megtartja a baba testének melegét, vízálló és lélegző anyagból készült, a lábzsák kicipzározható, kapucnijának összehúzása állítható – univerzális modell, ezért alkalmas minden babakocsihoz, tépőzáras nyílás található a hátoldalon, ahol az övet át lehet bújtatni

pepita.hu

Testre illeszkedő

Bugyoláld be!

Nuvita Smart Bundazsák

légáteresztő, könnyed súlyú – tartja a meleget, vízálló és lélegző anyagból, első része teljesen lecipzározható – kapucnijának összehúzása állítható, a lábzsák alsó része nyitható – tépőzáras nyílás található a hátoldalon, babakocsiba való.

pepita.hu

A behúzható fejrész a baba legérzékenyebb pontját is védi a hidegtől. A praktikusan több oldalról nyitható, ráhajtható zsák az egyszerű öltöztetést szolgálja, akár még alvó babánál is. A lábszárrá alakítható zsákot akkor tudod kihasználni, ha a pici még ezen a télen totyogni fog. Ha a zsákot a babakocsiban tartod, kiváló a nagyméretű zsák, ám ha zsákostul cipeled a tárolóban levő kocsiig, a testre simulóval könnyebben boldogulsz.

Befér a babakocsiba

A legtöbb babakocsihoz kapható saját márkájú, az adott típusba illeszkedő zsák. Nagyméretű babakocsiba a klasszikus bundazsák is belefér, sportkocsiba inkább múmiazsákot tegyél. A zsák hátoldalán levő csúszásgátló révén a már kissé megemelt háttámlán sem csúszik le a baba. Hordozóban vagy sportkocsiban pontosan illeszkednie kell az övnek, ezért fontos, hogy a zsákon legyenek három- vagy ötpontos övnek megfelelő nyílások.

Kapcsolódó cikkeink babaöltöztetés télen témában:

Forrás: Kismama magazin