Baba

Hasznos tippek, ha gyerekekkel grilleztek

Bár a tűz veszélyessé válhat, ha lankad a szülők és a többi felnőtt figyelme, a gyerekeknek hatalmas élmény, ha ők is tevékenyen részt vehetnek az étel elkészítésében a szabad ég alatt.
2011. Augusztus 06.

Tűzrakás vagy faszén?

Jóval nagyobb élmény, és tanulságosabb is, ha segíthetnek ágakat szedni, papírt gyűrni, megrakni a farakást és a lángokat figyelni, mint a füstölgő faszén mellett ácsorogni. A felnőttek részéről mindenféleképpen fokozott figyelem szükséges. Már tűzgyújtás előtt készíts elő egy vödör vizet. A tűzrakó helyet jókora kövekkel kerítsd körbe, hogy ne gurulhasson ki parázsló darabka. A grillállványt szilárdan állítsd fel, legjobb, ha a terasz sarkába állítod, ahol nem hancúrozhatják körbe a gyerekek.

Szalonna helyett egészséges sütnivalók

A készen vásárolt virslik és grillkolbászok túlságosan zsírosak és sósak a kicsik számára, inkább baromfihúsból készítsetek saslikot, ez hamar megsül, és könnyen emészthető. Fűszersók helyett zöldfűszerekkel, fokhagymával, hagymával, kevés sóval ízesíts. Vagdalj fel ropogtatnivaló répát, uborkát, paprikát, el fog fogyni, mire megsül a hús!

Alufólián vagy speciális nyeles grillezőrácson grillezz zöldségeket, burgonyát, kukoricacsövet, gombát, padlizsánt, paradicsomot, így kevésbé károsodnak az értékes vitaminok.

Gyereknyárs

Hogy a gyerekek se unatkozzanak, kevés sóval gyúrj össze lisztből és vízből tésztát. Sodorjanak belőle ujjnyi vastag kígyókat, aztán tekerjétek fel egy nyárs végére. Megforgathatjátk különböző magvakban, de önmagában is finom, ha a parázs fölé tartva piros-barnára sütik.

További hasznos cikkek grillezéshez:

  • Grillezz az egész családnak!
  • Egyenesen a grillről
  • Hogyan szervezzek gyerekbarát grillpartit?
  • Együtt raklettezik a család
  • Forrás: Kismama magazin