Kisgyerek

Hogyan szervezzek gyerekbarát grillpartit?

Remek hétvégi program a szabadtéri sütés-főzés. Ötleteinkkel te is nekiláthatsz grillezni a kertben.
2012. Augusztus 11.

Ha a vendégek is hoznak egy-két gyereket, ültesd őket együtt egy alacsonyabb asztalhoz. Vidám terítővel, szalvétával tedd hangulatossá a terítéket. Készíts zöldségekből rágcsálnivalót, hogy ne türelmetlenkedjenek a sütés alatt. A répát, karalábét minden gyerek szereti. Adj nekik egy kis munkát, például készíthetnek gyümölcsnyársat. A hozzávalókat darabold fel, hogy hurkapálcára szurkálhassák őket. Lufikkal, színes papírfonattal jelezheted, hol van a játszóterület – a grillezéstől távol, de szem előtt legyenek

Teríts le egy takarót a földre, és készíts oda néhány bábot, kisautót, képeskönyvet – így játékra serkented őket a szokásos rohangálás helyett. A grillrácsot olyan helyre állítsd fel, ahol nem akadályozza a mozgást, nem lehet belebotlani, feldönteni. Készíts elő mindent, és oszd meg a feladatokat a pároddal, hogy kellően tudjatok figyelni a forró faszénre és a gyerekekre.

Fűszeres kolbászok helyett friss zöldfűszerekkel ízesített baromfihúst süss a kicsiknek – persze ez a nagyoknak is egészségesebb! A grillezett zöldségekkelis sikered lehet, így ugyanis más ízük van, na és persze a hangulat is segíthet.

Kapcsolódó cikkeink:

  • Egyenesen a grillről
  • Grillezz a családnak!
  • Grillezés gyerekekkel