Baba

Homeopátia a család egészségéért

Te is mindig azon töröd a fejedet, hogyan tudod babád és családod egészségét megőrizni, a betegségeket minél hamarabb legyűrni? Akkor biztos hallottál már a homeopátiáról is! Cikkünk ennek alapjaiba enged betekintést.
2010. Szeptember 02.

Baba-mama klubokban mindig felmerül az igény, hogy milyen homeopátiás szert lehet adni a várandósoknak, csecsemőknek, kisgyermekeknek, sőt általában még a stresszes apuka problémái is előkerülnek. A tapasztalat az, hogy a családok szeretnének több információt kapni a homeopátiáról, főleg a várandósgondozás, szoptatás, egyszerű, otthon kezelhető gyermekbetegségek témakörében.

Ezt a cikket figyelemfelkeltő azoknak, akik még nem találkoztak a homeopátiával a gyakorlatban.

Homeopátia a család egészségéért

Amikor a homeopátia alaptételét kívánjuk bemutatni, mindig ez az első példa:

“Ki emlékszik az első cigaretta élményére?” A válasz általában kuncogás, fintorgás. Utána sorolják az élményeket. Szédülés, émelygés, szívdobogás. Mitől? A dohánytól. Fordítsuk meg a dolgot. Mikor érezzük ezeket a tüneteket? Tapasztalhatjuk utazás közben, ha érzékenyek vagyunk a járművek mozgására. Az egyik szer, amit a homeopátia erre az állapotra javasol, nem más, mint a TABACUM, a dohány növény homeopátiás hígítása. Tehát, amit a dohány nagy töménységben előidéz, kis hígításban gyógyítja.

De bemutathatnánk ugyanezt a nátha és a hagyma kapcsolatával. Az otthoni hagymavágás közben tapasztalt könnyezés, orrfolyás egy náthatípus jellemzője is. Mivel gyógyítjuk? ALIUM CEPA-val. Ami hagymából készül.A hígított gyógyszerek az immunrendszer ösztönzésével gyógyítanak.

Mit kezelhetünk otthon homeopátiával?

A kisgyermekek, csecsemők vírusfertőzéseinek jelentős részét, legyen akár légúti, akár emésztőrendszeri a betegség. Allergiás tüneteket, kisebb bőrproblémákat. Van elsősegély-szer, tejet szaporíthatunk, menstruációs tüneteket enyhíthetünk. A homeopátia a természetből veszi szereit, és ez a forrás kimeríthetetlen lehetőségek tárháza. És az édesanyák nagyon tanulékonyak, ha a gyerek egészségéről van szó.

Mit kell tennünk, hogy homeopátiát tudjunk otthon alkalmazni?

Váljunk jó megfigyelővé. Családépítő hatása sem elhanyagolható. Lépés a figyeljünk egymásra, beszéljük meg egymással felé.

A homeopátiás szerek rendelése az egyéni tünetek szerint történik. A segédkönyvekben összegyűjtik a betegségek gyakori szereit, a tünetek felsorolásával. Válasszuk ki a leginkább megfelelőt. Ha évente a betegségek felét meg tudjuk homeopátiával gyógyítani, már önmagában nagy eredmény. És ami a legfontosabb, ezzel nem tudunk ártani. Ha a szer nem megfelelő, nem hat. De nem is árt. Ez pedig a gyógyítás máig fennálló, örök alaptétele.