Baba

Így készülj a homeopata orvoshoz!

Ha homeopata orvoshoz mész, biztos, hogy nem éri be pár perc vizsgálattal. Készülj fel, hogy minden kérdésére tudj válaszolni!
2011. Július 16.

Homeopata orvosnál hosszabb

beszélgetésre számíthatsz. Ez neked is

segít saját magad és a tünetek

megismerésében.

A homeopata orvos egészen más kérdéseket tesz fel, mint amilyenekhez a hagyományos vizsgálat során hozzászoktál. Egészen pontosan és új szemmel kell megfigyelned a betegséget. Tehát, mielőtt orvoshoz fordulsz, gondold végig:

Így készülj a homeopata orvoshoz!

– Mi történt a tünet jelentkezése előtt? Szeles, napos volt az idő? Érte a beteget valamilyen rossz vagy különösen jó élmény?

– Melyik oldalon érzi erőteljesebben a tüneteket? Nem mindegy, hogy a jobb vagy a bal oldalon.

– Milyen jellegű az érzés? Tompa, szúró, égő?

– Mire javul, mire romlik az állapota? Hidegben vagy melegben, szobában vagy szabadban? Hány órakor kezdődött? Mindennap ebben az időszakban szokott jelentkezni?

– Melyek a kísérő tünetek? Kiütés, izzadás, láz, hidegrázás, levertség?

– Furcsaságok: ha valami furcsát, szokatlant érez a beteg, ne felejtsd el megemlíteni az orvosnak, lehet, hogy számára ez döntő fontosságú lesz.

Általános kérdéseket is feltesz majd a betegről: általában milyen a közérzete, temperamentuma, alvási szokásai, és így tovább. A beszélgetés végére összeáll a kép, ennek alapján fog számotokra hatásos gyógyszert rendelni.