Baba

Kiakadtak a netezők egy kisbaba füllyukasztásától

Sokan támadják az anyát, kérdezvén, miért kell egy hat hónapos kisbaba fülét kilyukasztani.
2021. Szeptember 30.

Sír és rugdalózik az a hat hónapos pici baba, akit anyja füllyukasztásra vitt el, és a gyerek szenvedését le is videózta. Egy másik felvételen később már a mosolygós baba látszódik, amit így kommentált az anyja: “Boldog bébi”.

 

@marisacarpinetaReply to @twistedcactussisters

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Több mint 388 ezren nézték meg a felvételt és sokan kritizálták az anyát, amiért felesleges fájdalmat okozott a babának. Volt, aki szerint be kéne tiltani a füllyukasztást addig, amíg a gyerek nem tudja eldönteni, szeretné-e vagy sem.

Akadt azért olyan is, aki megvédte a videó készítőjét, mondván mintha mindenki emlékezne, milyen volt kisgyerekként a füllyukasztása, pedig szinte senki nem emlékszik. 

Volt, aki meglátta a füllyukasztásban a pozitívumot, mondván, később majd nem szólhat az anyja, ha újabb piercingeket akar, hisz az első kettőt pont tőle kapta.

Kapcsolódó: Fülbelövés a babánál: igen vagy nem?

Magyarországon sincs egységes álláspont a kérdésben, vannak olyan kórházak, ahol akár már a néhány napos újszülött fülecskéjét is kilyukasztják, ha kérik a szülők. Mások heteket, hónapokat vagy akár éveket is várnak a művelettel. Vannak olyan szülők is, akik gyermekükre bízzák a dolgot, ezért megvárják, amíg eléri a kamaszkort, hogy ő dönthesse el, akar-e fülbevalót vagy sem.

Mi összeszedtük, mi szól ellene és mik az érvek mellette. Dönteni úgyis a szülő fog. (VIA)