Baba

Kötődést elősegítő, baba-mama játszócsoportot indít a Bethesda Gyermekkórház

A kötődést elősegítő, tudományosan megalapozott játékokkal szeretnék segíteni az édesanyákat.
2023. Szeptember 14.
(Kép forrása: Getty Images)

Új szolgáltatásként baba-mama, kötődést elősegítő játszócsoportot indít a Bethesda Gyermekkórház a Bethesda KIDSz Pedagógiai Szakszolgálat szervezésében, egy évnél fiatalabb babák és anyukáik számára.

„Egy kisbaba megszületésével a pár addigi rendszere átalakul egy hármas rendszerré. Ez egy nagyon érzékeny folyamat, amiben szeretnénk a kötődést elősegítő, tudományosan megalapozott játékokkal segíteni az édesanyákat egy új szolgáltatással” – mondta el az intézmény videójában T. Zsindely Katalin, a Bethesda KIDSz vezetője, klinikai szakpszichológus család-pszichoterapeuta.

Az egy évnél fiatalabb babákat három korcsoportban – 1-4 hónapos, 4-8 hónapos és 8-12 hónapos – várják anyukáikkal az éneklős, játékos, ismerkedős, beszélgetős foglalkozásokon.

„Szeretnénk útitársak lenni az első év mérföldköveiben” – tette hozzá Hazay Tímea integrált szülő-csecsemő konzulens, zeneterapeuta.

A csoportban felmerülő témák sokrétűsége miatt gyermekorvos, gasztroenterológus, pszichológus, gyógypedagógus szakemberek bevonásával is támogatják majd az édesanyákat, hogy legyen terük és lehetőségük feltenni a kérdéseiket.