Baba

Lifehack: így könnyebb beadni a szirupot

Létezhet köpködés és könnycseppmentes módja annak, hogy csecsemőnek gyógyszert adjunk be? Egy anya megtalálta a szirupbeadás szent grálját. Pár nap alatt több mint 120 ezer megosztás lett a trükköt bemutató posztján.
2017. Október 19.

És hogy mi a legjobb Helena Lee, az egy pillantás alatt közönségkedvenc angol anyuka hackjében? Hogy úgy könnyíti meg az orvosság beadását, hogy közben a baba és a környezete is teljes biztonságban van.

A szakértők általában fecskendőt (más néven gyógyszeres cseppentőt) ajánlanak, ha a babának gyógyszert kell beadni. Az alternatívák – a gyógyszeres kanál vagy a mérőedények – több galibát okozhatnak, mint segítséget, a szülők ugyanis rendszeresen többet öntenek ezekbe, mondván, a fele úgyis mellé megy, vagy benne marad.

Lee módszere nála működött, és ahogy a többtízezer kommentből kiderül posztja alatt, másnál is hatásos volt. Ahogyan az a képen is látható, a megoldás egyszerű, de nagyszerű: a fecskendőt egy cumisüveg cumijába tette bele, a cumit a baba szájába tette, és így fecskendezte bele a szirupot. (Ez a módszer inkább azoknál a babáknál alkalmazható, akik tápszeres, cumisüveges táplálást kapnak. – a szerk.)

Ha neked is bejött, vagy van más trükköd, ne tartsd magadban, oszd meg velünk és a többi anyukával!

Kapcsolódó cikkeink: