Baba

Megszülte a saját unokáját, most mégis szomorú a nagyi

Az 56 éves, a utah-i St. George-ban élő Nancy Hauck november elején hozta világra saját unokáját, Hannah-t.
2022. November 24.
A nyitókép illusztráció. Kép forrása: Getty Images

Nancy béranyaként hordta ki a fia, a 32 éves Jeff és felesége, a 30 éves Cambria gyermekét, mert menyénél méheltávolítást kellett végezni, és így nem tudott többé teherbe esni, számolt be róla a Daily Mail.

Hannah születésénél jelen volt Jeff és Cambria is, és Nancy férje, Jason. A nagymama a People magazinnak elmondta, hogy a 9 órás szülése valódi „spirituális élmény” volt a számára, és hálás azért, hogy ezt családként tapasztalhatták meg.

Azonban annak ellenére, hogy Nancy hálát érzett, hogy világra hozhatta Hannah-t, szomorú is volt az elválás miatt, és amiatt, hogy a baba, akit ő hordott ki, nem mehetett vele haza.

„Bár tudom, hogy a baba a fiamhoz kerül, tudom, hogy egy kissé ürességet is érzek majd” – mondta.

A nagymama arról is beszélt, hogy azt tervezi, hogy a tapasztalatairól ír majd egy könyvet.

Cambria-nak és Jeff-nek Hannah érkezése előtt már született négy gyermekük. Hat év IVF-kezelés után jöttek világra az ikrek, Vera és Ayva, akik 3 évesek, később pedig egy másik ikerpár, Diseal és Luka, akik 1 évesek múltak.

A második szülés után Cambria-nál méheltávolítást kellett végezni, ezért nem tudott több gyermeket kihordani. A korábbi termékenységi kezelések miatt a párnak még volt néhány embriója lefagyasztva, későbbi beültetés reményében.

Jeff beszélt arról, hogy feleségével mindig is legalább négy gyermeket terveztek, de ideális esetben akár többet is.

Nancy felajánlotta a párnak, hogy ő lenne a béranyájuk, de nem tudta biztosan, hogy az életkora miatt ez lehetséges-e. Miután a termékenységi szakértők megállapították, hogy alkalmas a béranyaságra, Nancy-nél januárban megkezdték a hormonkezelést, majd februárban megtörtént a beültetés.

„Kicsit ijesztő volt, hiszen 26 éve szültem” – nyilatkozta korábban. „Közvetlenül a vérvizsgálat előtt volt egy olyan érzésem, hogy sikerült, és csináltam egy tesztet, ami pozitív lett.

Nancy elmondta azt is, hogy a terhessége hasonló volt a korábbiakhoz, csupán valamivel több rosszullétet tapasztalt.

„Soha nem terveztem, de nagyon örülök, hogy úgy döntöttem, hogy kihordom a fiam babáját” – tette hozzá.