Baba

Miért nem mindegy, mivel ápolod a baba bőrét?

Születés után a bőr savköpenye csak néhány hét után alakul ki és sokkal lassabban regenerálódik, mint a felnőtteké. A védelmi funkció fenntartása érdekében éppen ezért újszülöttkortól nagyon fontos a bőr integritásának megőrzése.
2021. December 02.

A gyakran használt gyógyszertári fürdető jelentős mértékben csökkentheti a bőr hidratáltságát, valamint száríthatja a bőrt, így használata egyre inkább háttérbe szorul. A HiPP Babysanft termékcsalád gyengéd a bőrhöz. A fürdetők és samponok nem csípik a szemet, kíméletesen tisztítják és nem szárítják ki a baba érzékeny bőrét.

A bőrápoló krémek rendszeres használatával megelőzhető az atópiás dermatitisz (AD) kialakulása. Az utóbbi években kimutatták, hogy az AD nem elsősorban ételallergia következménye, ezért a kezelés első lépcsőfokaként bizonyos táplálékok (tehéntej, szója, glutén, diófélék, hal, tojás,) kiiktatása helyett elsősorban a megfelelő bőrápolásra kell figyelni már újszülöttkortól.

A nedves törlőkendők alaposan és gyengéden tisztítják a baba arcát, kezét és popsiját. A védőkrém intenzíven ápolja és védi a pelenka alatti irritált bőrt. A környezet védelme érdekében a megújult mikroműanyag-mentes HiPP babakozmetikumok fenntartható csomagolásban kaphatóak.

A rendszeres babaápolás nemcsak a bőrt védő savköpeny megőrzése szempontból játszik fontos szerepet a csecsemő mindennapjaiban, hanem az együtt töltött idő és a bőrkontaktus erősíti a szülők és a gyermek közötti kapcsolatot. 

 

Dr. Tausz István, főorvos, házi gyermekorvos